Auguszta
-7 °C
0 °C

Kinek kell a Chrysler?

2007.02.19. 14:56
Még a héten megkezdődhetnek a DaimlerChrysler AG amerikai részlegének eladási előkészületei: a cégcsoport minden potenciális jelöltnek kiküldi a szükséges információt. Az ügylettel hírbe hozták már a General Motorst és a Hyundait is.

A világ több pontjáról is érdeklődnek a DaimlerChrysler AG amerikai érdekeltsége után – írja a Wall Street Journal két meg nem nevezett forrásra hivatkozva. Amerikai autós szaklapok szerint a General Motorsszal folynak a tárgyalások, de szóba került a Hyundai is, utóbbi azonban cáfolja, hogy érdeklődne.

A DaimlerChrysler 5,5 milliárd eurós eredményt jelentett a tavalyi évről, annak ellenére, hogy az amerikai részleg, a Chrysler 1,1 milliárd eurós veszteséget könyvelt el. A csoporton belül egyértelműen az európai Mercedes-Benznek megy jobban, a részleg 2,4 milliárd eurós eredményt produkált.

A cégcsoport egy hete jelentette be, hogy Észak-Amerikában 13 ezer munkahelyet szüntet meg. Piaci hírek szerint ez az előjele annak, hogy a cég megválna a Chrysler-részlegtől. A The Times szerint a potenciális érdeklődők már megkapták a cégcsoportról a szükséges adatokat.

Még pénteken felröppent a hír, hogy a cégcsoport a General Motorsszal tárgyal, de a DaimlerChrysler tanácsadója, a JP Morgan valamennyi vevőjelöltnek kiküldi az információs csomagot. Így a Hyundainak is. A General Motors és a DaimlerChrysler egyelőre nem kommentál.

A dél-koreai cég azonban a Korea Timesnak bejelentette, nem kíván megküzdeni a Chryslerért, teljesen alaptalanok a pletykákat.

Közben a tárgyalások híre a DaimlerChrysler részvényeit öt éve nem látott magasságba repítette, 2001 augusztusa óta nem voltak ilyen drágák a papírok – írja a Washington Post.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!