Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Portugál euró-misszionáriusok

2001.10.16. 15:02
A kormány kérésére a portugál római katolikus egyház nagy tiszteletnek örvendő papjai részt vesznek az euró vidéki népszerűsítésében.
A portugál kormány euróbizottsága idén év elején ismerte fel, hogy egyedül nem tud minden portugált felvilágosítani a jövő januárban forgalomba kerülő euróbankjegyekről. Ezért a testület a katolikus egyház segítségét kérte, mely márciusban meg is kezdte devizaevangelizációs kampányát.

Louis Oliveira atya, számos elszigetelt déli falu papja, kollégáihoz hasonlóan azóta a Biblia mellett ismeretterjesztési céllal egy köteg euróbankjegy-utánzatot és egy csomó röplapot is visz magával, amikor meglátogatja híveit.

A mise után a hívek összegyűlnek Oliveira atya pénztárcája körül, hogy megismerkedjenek a 2002. január elsején megszűnő escudo utódjának kinézetével és előnyeivel.

"Vannak olyan elszigetelt helyek a hegyekben, ahol szinte senki sem jár. Ezek az emberek nagyon egyszerűek, és többségük írástudatlan. Pénzüket otthon tartják négy tyúk és három kecske társaságában" - mondta a Guardian újságírójának az atya.