Ákos, Bátor
4 °C
10 °C

Ellen Feiss kipakol

2002.11.25. 14:54
Az Apple reklámkampányában szereplő és az ezt követően az interneten híressé lett 15 éves lány elsőként egy egyetemi lapnak nyilatkozott: elismerte, hogy a felvételen be volt állva, de nem marihuánától. Rajongói nem hisznek neki.
Ellen Feiss hónapokig egy titokzatos internetes híresség volt, akiről alig lehetett tudni bármit is. A fiatal lány a nyáron azzal lett híres egy csapásra, hogy szerepelt az Apple "Switch" kampányában, amelyben különböző híres, illetve hétköznapi emberek buzdítottak arra, hogy PC-ről iMac-ra váltsanak.

Ellen Feiss
Ellen a reklámban akadozva beszélt, szemei pirosak voltak és idétlenül vigyorgott, amiről sokan arra következtettek, hogy valószínűleg füvet szívhatott. Ez a feltételezés pedig az internetes szubkultúrában már elég ahhoz, hogy valaki híressé váljon, és rajongók hadai indítsanak el oldalakat a témában.

Nem szívott

A lányt hiába próbálta elhívni műsorába David Letterman és Jay Leno, ő nem állt kötélnek. Most azonban több hónapos hallgatás után megtörte a csendet, azonban elsőként nem egy országos napilapnak nyilatkozott, hanem egy egyetemi újságnak, a Brown Daily Heraldnak.

Az interjúból kiderül, hogy a mindössze 15 éves Ellen nem állt kábítószer hatása alatt, csak az allergiagyógyszerétől volt kába. A tini csak az ingyenkajáért ugrott be a forgatásra, ahol az egyik iskolai barátjának az apja forgatta a reklámfilmeket. A rendező végül őt is beválogatta, ahol elmesélte, hogy hogyan veszett el egy házifeladata a számítógépük Windowsának összeomlása miatt. Mivel az aznapi forgatáson ő került legutoljára, este tízkor sorra, már nem igazán tudott odafigyelni, és a fáradság miatt beszélt összefüggéstelenül.

A fórumokba nem olvas bele

A hirtelen jött ismertség váratlanul érte, mint elmesélte, a forgatás után két hétre vakációzni ment, és mire visszaért, úgy fogadták, mint egy hírességet. Az elmúlt hónapokban sokan keresték meg, hogy interjút készítsenek vele, sőt egy filmkomédiába is meg akarták hívni szereplőnek, de ő visszautasította az ajánlatokat. Ma már mindenesetre ügynöke intézi az ügyeit. Az Apple egyébként megtiltotta Ellennek, hogy nyilatkozzon a sajtónak, azonban úgy vélte, abból nem lehet baj, ha egy egyetemi lapnak nyilatkozik.

Feiss viccesnek találja, hogy vannak olyan oldalak, ahol az ő képével díszített bögréket és pólókat lehet kapni, azonban a vele kapcsolatos fórumokba nem akar beleolvasni, mivel barátai elmesélték neki, hogy "elég őrült" dolgokat irkálnak róla.

"Készen van"

A Wired cikke szerint a rajongókat nem ábrándította ki, hogy kiderült, nem volt beszívva a reklámban. A legtöbben egész egyszerűen nem hisznek neki. Rev. Samuel, aki az oldalán "Smoke different" feliratú, Ellen képével ellátott pólókat árul, így nyilatkozott: "Nem érdekel, mit beszélnek az emberek. Csak rá kell nézni! Teljesen készen van."