Piroska
-1 °C
5 °C

Ismerd meg a házad környékét!

2006.01.18. 15:00
Kapcsolódó cikkek (1)
Egy holland vállalkozás az egész országot lefedő fényképsorozatot készített, mely a Funda.nl oldalon el is érhető. A kíváncsiskodóknak és leendő ingatlantulajdonosoknak készült honlapon bárki megnézheti, mi van a háza közelében.
Holland ingatlanügynökségek egy új szolgáltatást indítottak: a jövő héttől az ingatlant vásárlók és az érdeklődők az ország mindegy egyes négyzetméretét megnézhetik egy erre a célra elkészített honlapon - írja a Reuters. A fényképek 20 négyzetméteres területeket ölelnek fel a lakott területekről, és 50 négyzetmétereseket a lakatlan területekről. Vagyis az ország bármelyik területéről lehet közeli fotót találni, a kereséshez a Google Map nyújt segítséget.

Vásárlóknak és kíváncsiskodóknak

Ingatlan rovat
Mindent megtudhat Magyarország lakás- és ingatlanpiaci helyzetéről az Index új ingatlan rovatában.

A holnap adattárában eddig 15 millió képet tároltak el, a tervek szerint ez a szám év végére 21 millióra nő. A szolgáltatás azoknak lehet hasznos, akik éppen ingatlant szeretnének vásárolni. A képek segítségével utána lehet járni, hogy a kinézett ház közelében nincs-e például szeméttelep.

"A vállalkozás sok embernek nagyon sok időt takarít meg" - nyilatkozta a Reutersnek Funda.nl vezetője. Marque Joosten azért hozzátette, a kíváncsiskodók látogatásaira is számítanak, hiszen könnyen megnézhetik, hogy a hírességek milyen környéken és hogyan élnek.

A funda.nl oldalon a holland ingatlankínálat több mint 75 százaléka elérhető, a honlapnak havi 2,4 millió látogatója van (Hollandiában 16 millióan laknak, az egyik legsűrűbben lakott ország a világon). Az oldal látogatottsága egyébként csúcsokat döntött, amikor tavaly terrorista gyanús személyeket kerestek Hágában.