Piroska
-2 °C
5 °C

Hét sportkocsit adtak el a szenilis bácsikának

2001.08.23. 11:46
Kemény büntetést kapott az az amerikai autókereskedés, amely kihasználta egyik hűséges vásárlójának szenilitását és egy hónap leforgása alatt 7 sportkocsit adott el az Arzheimer-kórtól szenvedő 78 éves apónak. A család rémületére a nagypapa 245 ezer dolláros számlát csinált, pedig még jogsija sem volt.
Elég baja van az idős szülőkkel együtt élő családoknak ahhoz, hogy még a szeretteik körül settenkedő lelkiismeretlen kereskedőkkel is meg kelljen küzdeniük - fakadt ki Hardy Myers főügyész, miután meghallotta, mit művelt a Hillsboro Chrysler Plymouth Jeep Warehouse nevű autószalon.

Mondtam, hogy ne adjunk pénztárcát a papának!

A józan önmérsékletnek jelét sem mutató bolt 2000 februárjában és márciusában 7 darab sportkocsit adott el James Rickardsnak. A konzumláztól gyötört nyugdíjas 244 ezer 708 dollárt (67 millió 823 ezer forintot) költött a járgányokra.

Visszavették a kocsikat

Bár az üzlettel formailag nézve nem volt semmi baj, a hatóságok mégis keményen odacsaptak a vásárló megrozzant elmeállapotát kihasználó cégnek. A kereskedés a botrány kipattanása után megegyezett az ügyésszel, hogy hajlandó visszafizetni a vételárat Rickardsnak, ezenfelül 90 ezer 879 dollár kárpótlást is kipenget, de így sem tudta megúszni a 31 ezer dolláros bírságot. Ez utóbbi summa nagy részéből fogyasztóvédelmi alapokat támogat az igazságügy-minisztérium.

Nem ismerték volna fel a remek ügyfelet?

A márkakereskedés azzal védekezett, hogy az ügyfelet minden esetben más eladó szolgálta ki, ezért a cég nem tudhatta, hogy az apóka ilyen őrült vásárlásba fogott.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft