Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Mikiegér-híd Kínában

2001.07.05. 14:03
Könnyen lehet, hogy nemsokára Duffy Kacsa vagy Plútó Kutya gigantikus szobra díszít egy 10 kilométer hosszú hidat Kínában, mivel az építő cég olyan pályázatot írt ki, melynek győztese nem egyszerűen keresztszülője lesz a hídnak, de elhelyezhet rajta egy tetszése szerinti ábrát vagy szobrot is. A Walt Disney és a Coca-Cola is a jelentkezők között van.
Mikiegér
Esélyes, hogy Mikiegérnek vagy Kólának nevezzék a Sárga-folyón átívelő, 413 millió font (167 milliárd forint) költséggel épülő hidat - írja a South China Morning Post. A Disney és az üdítőital-gyártó ugyanis azon 50 társaság között szerepel, amelyek hajlandóak lennének kifizetni az 5 millió fontot (2 milliárd forint) a megnevezésért.

Mennyit adna, hogy Önről nevezzék el a Parlamentet?

Zhang Qihan, az épító cég vezérigazgató-helyettese az Ananova.com szerint a híd hatalmas költségeivel indokolta a szokatlan akciót. A jelentkezők között van a Pepsi-Cola, a Wal-Mart és a Samsung is. A világcégek lelkesedésénél is meglepőbb, hogy Zhang állítása szerint akadt olyan kínai magánszemély, aki versenyen kívül 50 millió jüant - 1,7 milliárd forintot - ajánlott azért, hogy róla nevezzék el a hidat.

Nincs tabu

A kapitalizmus szele a jelek szerint erősen legyezgeti a kínaiakat, a vezérigazgató-helyettes ugyanis semmi kivetnivalót sem talált abban, hogy az "Anya-folyóként" ismert Sárga-folyón átívelő objektumot egy multinacionális cégről nevezzék el. "A tartományi kormány rábólintott. Amúgy sem a folyót kereszteljük át" - vonta meg a vállát a laza vállalatvezető.