Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még Latin-Amerikában is kisebb a diszkrimináció

2007.05.17. 13:49
Egy latin-amerikai nőnek nagyobb esélye van vezető pozícióba kerülni, mint annak, aki az Európai Unióban született, mifelénk ráadásul kevesebb fizetést kapnak férfi társaiknál az azonos munkáért – áll az ILO nemzetközi jelentésében.

Az Európai Unióban még a latin-amerikai átlagnál is alacsonyabb a vezető pozíciókban a nők aránya, derül ki a nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) munkahelyi diszkriminációról szóló nemzetközi jelentéséből, amelyet egy budapesti sajtótájékoztatón mutattak be.

Latin-Amerikában a vezető pozíciókhoz a nők 35 százaléka jut, az európai Unióban ez az arány 30,6 százalék, Magyarországon 28,3 százalék, ugyanakkor Észak-Amerikában 40,2 százalék. Igaz, Dél-Ázsiában még a 9 százalékot sem éri el.

Egy munka, két fizetés

A jelentés foglalkozik a nők kereseti helyzetével is. A nők bruttó átlagbére az Európai Unió átlagában 15 százalékkal marad el a férfiak javadalmazásától, Magyarországon ez 20 százalék.

Gyulavári Tamás az Egyenlő Bánásmód Hatóság tanácsadó testületének részéről elmondta: 2005-ben 500, 2006-ban 600 panasz érkezett hatóságukhoz, ezek 56 százalékban a munkahelyi diszkriminációra vonatkoztak.

Döntő részük olyan volt, amelyeknél a hatóság nem tudott eljárni, mert nem volt hatásköre. Sok panaszt megalapozottság hiánya miatt kellett elutasítani.

Az 500-ból még a 10-et sem érte el, a 600-ból pedig a 30-at sem azoknak az ügyeknek a száma, ahol a hatóság elmarasztaló határozatot hozott. Öt, illetve tíz körüli volt az egyezséggel záródó ügyek száma.

Az eddigi elmarasztaló határozatok közül 25 már jogerős, az ezek alapján kivetett 7 millió forintos bírság behajtható.

Kirekesztik

Gyulavári Tamás az elmarasztalásokra példákat is hozott: egy munkaerőkölcsönzőt azért marasztaltak el, mert 6 roma munkavállalót még a tesztírás lehetőségéből is kizárt, miközben a feltételek szerinti végzettségük és tapasztalatuk megvolt. Ugyancsak elmarasztalták azt a munkaadót, aki ugyanannál a gépnél feleannyi fizetésért foglalkoztatott egy női munkavállalót, mint férfi munkatársát.

A sajtótájékoztatón bemutatott ILO-jelentésből kiderül az is, hogy Európában máshol is gyakori a roma munkavállalók hátrányos megkülönböztetése. Magyarországon a roma lakosság körében 40 százalékos a munkanélküliségi ráta, de több hátrányos helyzetű területen ez eléri a 90 százalékot. A romák 56 százaléka tartozik a lakosság legszegényebb 10 százalékába.