Ervin
14 °C
21 °C

Itt a kék ketchup

2003.04.08. 12:50
A Heinz a zöld, a lila, a rózsaszín és a narancssárga után Amerikában bemutatta új, kék ketchupjét. A zöld és lila ketchup gyártásával már leálltak, nehogy a piros piaci részesedése túl nagyot zuhanjon.
A cég 2000 októberében jelent meg az első nem piros ketchuppel, és azóta huszonötmillió kelt el a különböző színekből. 2002-ben a cég az amerikai piac hatvan százalékát mondhatta magáénak, közölte a Reuters.

A piros népszerűsége csökken

Robin Teets, a cég szóvivője szerint minden egyes új szín újabb ugrást jelent az értékesítésben. Elemzők szerint ugyanakkor, az új színek népszerűsége miatt a hagyományos piros ketchup forgalma valószínűleg esik. Talán ez indokolja, hogy a cég leállt a zöld és a lila ketchup gyártásával.

Mystery Color

A cég tavaly egymillió "Mystery Color" palackot is piacra dobott - ezeknél csak a nyitás után derült ki, milyen színű terméket tartalmaznak. A cég a fogyasztói reakciók alapján akarta eldönteni, melyik a legnépszerűbb, de kiderült, hogy a vásárlók új színt akarnak, a kéket - mondta Teets.

A Mystery Colorhoz hasonlóan a kék ketchup is limitált széria lesz, egyelőre félmillió legyártását tervezi a cég. A kék ketchup csak Amerikában kapható.