Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

A gyermeteg hírességek a Körtefa Kft. kunyhóit használják

2001.09.24. 10:48
Kapcsolódók (1)
Munkaidő utáni hobbinak indult, évi nyolcszázmillió forintos bevételű cég lett a skót John Harris ötletéből, miszerint kunyhókat fog építeni fák koronájába. Az Alapító ötletét kicsiny gyermekeknek szánta, nem meglepő tehát, hogy az infantilis hírességek azonnal rákaptak, ami nyilván nem tett rosszat az üzletmenetnek.
"Drágám, honnan van ez a hercig kunyhód?"
"Áá, hogy kiszúrtad, képzeld el, eredeti Harris, a Damon Hilléknek is ilyen van."
"A kis Jonathan biztosan nagyon szereti."
"Föl nem engedem rá a mocskos kis gazembert."

Ezt a beszélgetést az Index Celebrity- és Gyermekügyi Csoportja rögzítette egy képzeletbeli partin, ám valószínűleg sokkal ilyenebbek hangozhattak el a valóságban, hiszen John Harris cége, a Pear Tree Ltd. (Körtefa Kft.) néhány év alatt virágzó vállalkozás lett.

Inkább törje ki a nyakát, de ne nézze Beleznay Endrét!

Csak augusztusban 170 ezer font (71 millió forint) bevétele volt a Körtefának, egész évre pedig 2 milliót tervez a meghökkent üzletember. Harris, a bútortervező saját bevallása szerint azért készítette el első kunyhóját, hogy gyermekeit eltávolítsa a televízió és a számítógépes játékok elől. A Mester azért nem ártatlanul ment bele a kísérletezésbe, hiszen weboldalán megjegyzi, hogy már mézesheteit is egy maláj fakunyhóban töltötte. Miután első prospektusait kiküldte, azonnal 300 érdeklődő jelentkezett, ami eldöntötte az ötlet sorsát.

Vett belőle az egész Story magazin

A vállalkozás egyszemélyesnek indult, ma már huszonheten vannak. A híres ügyfelek közé tartozik a modell, Jerry Hall, az autóversenyző, Damon Hill és a nagyon gazdag Mohamed Al_Fayed.

Fakunyhómat Havanna lakótelepi garzonra cserélném

A Körtefa Kft. eddig több mint 200 kalyibát húzott fel szerteszét a világban. Volt köztük 30 személyes étterem, a Csillagok Háborújában szereplő mackószerű ewokok rekonstruált falucskája és kirakati díszlet is. A legolcsóbb modell 5 ezer fontba (2 millió forintba) kerül, úgyhogy ezt a cikket ne mutassa meg famászós korú rokonainak.