Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

A világ legrendetlenebb üzletembere

2001.10.30. 09:54
Az Index Gazdasági Rovatának példaképe, egy 85 éves philadelphiai üzletember azt állítja, hogy 43 éve nem látta íróasztalának lapját - a rajta halmozódó papírszemét miatt. A rendetlenség már-már a rendetlenek kegyhelyévé változtatta az irodát.
Az Ananova.com becslése szerint több mint 2 köbméternyi papír halmozódott fel a Rittenhouse Lumber nevű fatelep tulajdonosa, Ray Kostin két íróasztalán 1958 óta. A 85 éves idol a Philadelphia Inquirer napilapnak elmondta: a környékbeli férfiak kifejezetten azért hozzák el feleségüket a telepre, hogy bebizonyítsák, nem ők a legrendetlenebb emberek a világon.

Nincs még egy ilyen az Államokban

A helyiek valóban büszkék a papírhalmokra, a helyi sajtóban ugyanis már évekkel ezelőtt olyan írások jelentek meg, amelyek Kostin irodabútorait az Egyesült Államok legrendetlenebb íróasztalainak nevezték. Az idol azt állítja, hogy amikor 1958-ban megnyílt a fatelep, az asztalok olyan rendesek voltak, mint a Törzsasztal tagjai, akik kurblis rádióra gyűjtenek a sámánoknak. (Nem ezekkel a szavakkal, de Kostin lényegében erre gondolt.)

Hiába a vasakarat

Ez volt az utolsó időszak, hogy bárki halandó megpillanthatta a kultikus forgácslapokat. A Mester azt állítja, hogy ő ugyan szeretne takarítani, de a vásárlók állandóan megakadályozzák.

Végre lépjünk mi is!

Az Index Gazdasági Rovata ezennel elindítja a "Ray Kostin Ne Hagyd Magad" mozgalmat, amely látványos akciók helyett szívós aprómunkával tör a totális káosz felé. Az Idollal közösséget érzők a Rittenhouse Lumber weboldalán keresztül vehetik fel a kapcsolatot a Legrendetlenebbel.