Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Feketelista készül a légitársaságokról

2005.08.18. 12:19
A leendő utasok egy honlapon nézhetnének utána az adott légitársaság mennyire biztonságos, elmarasztalták-e a múltban hiányosságok miatt. Az EU közlekedési biztosa szerint az év végére elkészülhet a feketelista.
Az Európai Bizottság arra készül, hogy nyilvánosságra hoz egy feketelistát a légitársaságokról, melyeket biztonsági problémák miatt marasztaltak el - idézi a Reuters Jacques Barrot közlekedési biztost.

A feketelistán azok a légitársaságok fognak szerepelni, melyeket valamelyik európai országban már elmarasztaltak. A lista hasonló módon működne, mint az Egyesült Államokban, vagyis a leendő utasok egy honlapon nézhetnének utána, hogy melyik légitársaság mennyire biztonságos, mikor miért marasztalták el. Jacques Barrot szerint, ha az Európai Parlament is elfogadja javaslatát, akkor az év végére elkészülhet a lista - írja a Financial24.com.

A hét elején történt ciprusi és venezuelai repülőgép-szerencsétlenség után egyre többen értenek egyet egy ilyen lista összeállításával, a francia közlekedési miniszter jövő év elejére ígér egy hasonló összeállítást a nem biztonságos társaságokról. A hét elején Venezuelában zuhant le egy repülő többségében francia turistákkal a fedélzeten. A kolumbiai légitársaság gépe most átment a biztonsági vizsgálaton, de korábban többször is elmarasztalták különböző biztonsági hiányosságok miatt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!