Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Feketelista készül a légitársaságokról

2005.08.18. 12:19
A leendő utasok egy honlapon nézhetnének utána az adott légitársaság mennyire biztonságos, elmarasztalták-e a múltban hiányosságok miatt. Az EU közlekedési biztosa szerint az év végére elkészülhet a feketelista.
Az Európai Bizottság arra készül, hogy nyilvánosságra hoz egy feketelistát a légitársaságokról, melyeket biztonsági problémák miatt marasztaltak el - idézi a Reuters Jacques Barrot közlekedési biztost.

A feketelistán azok a légitársaságok fognak szerepelni, melyeket valamelyik európai országban már elmarasztaltak. A lista hasonló módon működne, mint az Egyesült Államokban, vagyis a leendő utasok egy honlapon nézhetnének utána, hogy melyik légitársaság mennyire biztonságos, mikor miért marasztalták el. Jacques Barrot szerint, ha az Európai Parlament is elfogadja javaslatát, akkor az év végére elkészülhet a lista - írja a Financial24.com.

A hét elején történt ciprusi és venezuelai repülőgép-szerencsétlenség után egyre többen értenek egyet egy ilyen lista összeállításával, a francia közlekedési miniszter jövő év elejére ígér egy hasonló összeállítást a nem biztonságos társaságokról. A hét elején Venezuelában zuhant le egy repülő többségében francia turistákkal a fedélzeten. A kolumbiai légitársaság gépe most átment a biztonsági vizsgálaton, de korábban többször is elmarasztalták különböző biztonsági hiányosságok miatt.