Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Gusztáv
-5 °C
4 °C

Szuperluxus a víz alatt

2007.10.13. 08:39
Milyen lehet luxuslakosztályban pihenni, miközben körülöttünk halak és ráják úszkálnak? A CNN összegyűjtötte a világ legszebb víz alatti luxushoteljeit. A legolcsóbb lakosztály 66 ezer forint éjszakánként, de oda búvárruhában kell leúszni. A legdrágább szálloda még nincs kész, ott 2,6 milliót kell majd fizetni egy hétre.

A Huvafen Fushi az egyik leggyönyörűbb nyaralóközpont a Maldiv-szigeteken. A hagyományos luxusbungalók mellett van két víz alatti lakosztály is, ezeket 2004-ben építették. Ez volt az első teljesen víz alatti gyógyfürdő. A tulajdonos célja az volt, hogy a legjobban kihasználja a tenger jótékony hatásait, és az ide látogatók valóban nem megszokott körülmények között pihenhessenek.

Magába a bungalóba lépcsőn juthatunk be. Relaxációs szobát is építettek bele, ahol egy hatalmas ágyból figyelhetjük a halak úszkálását. A szolgáltatások között mindent megtalálunk, ami egy luxusnyaraláshoz kellhet: gyógymasszázs, sárpakolás, arcápolás. Egy éjszaka 800 dollártól, 140 ezer forinttól kezdődik.

Nézzegessen víz alatti luxust!

A flodirai Key Largóban található Jules víz alatti fülkéje, amelyet Jules Verne író után neveztek el. A fülke eredetileg biológiai kutatólaboratórum volt, majd víz alatti szállodává (vagy inkább panzióvá) alakították. A bejutás itt nehézkesebb, mint az előző luxuslakosztályokban, 21 métert kell búvárkodni ahhoz, hogy beléphessünk az otthonba. Maga a kabin híján van a luxusnak, és hely sincs sok. Leginkább a vállalkozó kedvű búvárokat célozza meg, akik jó ötletnek tartják, hogy a víz alatt vacsorázhassanak egész napos búvárkodás után.

A Jules-ben csak két vendégszoba (légkondicionálóval) és egy nappali van. A szobák viszonylag jól fel vannak szerelve, van tévé, dvd-lejátszó, hifitorony, meleg víz a fürdéshez. Az ebédet és a vacsorát a víz alatti szobákban szolgálják fel, pluszpénzért pincért is kérhetünk, aki leúszik a lakosztályba és felszolgálja az ételt. Pizza is rendelhető. Egy éjszakára 375 dollár, azaz 66 500 forint.

Szintén a Maldiv-szigeteken épített a Hilton szállodalánc egy hotelt. Maga a szálloda két szigeten terül el, van víz feletti és alatti része is. Mindegyik lakosztály 150 négyzetméteres, tartozik hozzájuk napozóterasz és jacuzzi. Közelebb kerülhetnek a tenger élővilágához a vendégek, ha az Ithaa étteremben foglalnak asztalt. A étterem 2005-ben épült ötmillió dollárért, öt méterrel van a víz felszíne alatt. A vendégek csigalépcsőn jutnak le a mélybe. A lakosztályok 510 dollártól, 90 ezer forinttól kezdődnek.

A jövő álomhoteljei. Kattintson!

A Hydropolis – amely egy szinte teljesen víz alatti hotel lesz – még nem készült el. Kínában, a Sárga-tengeren épül, a tervek szerint 2008-ban nyitja meg kapuit. A lakosztályokba lift szállítja majd a vendégeket. A Hydropolis luxusszálloda lesz, tucatnyi étteremmel, gyógyfürdővel, báltermekkel. A szállodalánc a következő hasonló hoteleket Omanban, Dubaiban és Marokkóban tervezi. Egy éjszaka ára nagyjából 600 dollár, azaz 106 ezer forint lesz.

A Fidzsi-szigeteken épül a Poseidon üdülőközpont, amely 2009-re lesz készen. A hotelben 24 luxuslakosztály lesz, lapos képernyős tévékkel, márvány fürdőszobákkal. A lakosztályok falának hetven százaléka üveg, és kitűnő kilátás nyílik a tengerre. Ezen kívül 48 víz feletti bungaló is épül, ha valaki megunná a víz alatti életet.

Az üdülőközpontnak saját tengeralattjárója lesz, lehet búvárkodni, és lesz gyógyfürdő is. Építenek víz alatti könyvtárat, házasságkötő termet és több éttermet. A luxus ára 15 ezer dollár, tehát 2,66 millió forint lesz egy hétre.  • Vennék
  • Hírek