Árpád
-2 °C
4 °C

A menedzserek gyakrabban fekszenek ki munka közben

2002.09.03. 10:40
A menedzserek gyakrabban alszanak el munka közben, mint a fizikai dolgozók - állítja egy svéd tanulmány. Az Ananova híradása szerint az elalvás veszélye még nagyobb a magasabb beosztásúak körében.
Egy svéd kutatóintézet 5587 személy vizsgálatán alapuló tanulmánya szerint a munkahelyen való elalvás kockázati tényezői között a leglényegesebb a magas beosztás, még úgy is, hogy az éjszakai munkát végzőket is vizsgálták.

A vizsgálat szerint ugyanakkor a magas elvárásoknak megfelelő dolgozók inkább a pihenőidejükben alszanak el gyorsan, a munkahelyen azonban nem.

Kényelmes alvás

A legnagyobb veszélynek a magas beosztású szellemi munkát végzők vannak kitéve, akik fizikailag kevésbé aktívak és a munkakörülményeik is kényelmesebbek, mint a fizikai dolgozóknak.

Meglepő volt a munkahelyi önkéntelen elalvás és a munkahelyi elvárások, a fizikai aktivitás, a fizikai terhelés, illetve az egyedüli munkavégzés közötti kapcsolat hiánya, mivel általában az aluszékonyság erősen függ az aktivitástól - áll a tanulmányban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?