Valér
-2 °C
0 °C

Már az amerikaiaknak sem kell a gyenge dollár

2008.03.03. 13:05
Az Egyesült Államokba járnak bevásárolni nyugat-európaiak, kihasználva a dollár gyengeségét. Néhány New York-i boltos kifejezetten arra bíztatja őket, euróval fizessenek, ne dollárral.

Az európai turistáknak érdemes lehet eurót is magukkal vinni New Yorkba, a dollár gyengesége miatt ugyanis néhány manhattani üzletben euróval is fizethetnek – írja a BBC Online. A Billy's Antiques & Props például kifejezetten arra bíztatja vásárlóit, hogy inkább az erősebb pénznemben fizessenek. A lap szerint a dollár gyengesége miatt nagyon sok nyugat-európai utazik New Yorkba vásárolni.

A gyenge dollárnak nem ez az első pofon. Legutóbbi videóklipjében Jay-Z egy ötszáz euróst húz elő a pénztárcájából. Indiában pedig több turisztikai nevezetességnél, például a Tádzs Mahalnál már nem fogadnak el dollárt.

A dollár már régóta gyengékedik, de pénteken rekordalacsonyra esett az értéke az euróhoz képest. Az euró tavaly 10,52 százalékkal, 2006-ban 11 százalékkal drágult a dollárhoz képest.

William Leroy, a Billy's Antiques & Props tulajdonosa azt nyilatkozta, hogy gyakran át sem váltja az eurókat dollárra, jobban megéri neki, ha euróban tartja. leginkább párizsi bevásárlóútjai miatt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!