Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Bemutatták az ötezer eurós Renault-t

2004.06.02. 16:10
Bemutatta legújabb és legolcsóbb kisautóját a Renault. A tervek szerint a Logane-t Romániában, Oroszországban, Marokkóban, Kolumbiában és Iránban gyártják. A gyár 2010-ig hétszázezret szeretne értékesíteni az autóból.
A Renault bemutatta Logane típusú autóját, az úgynevezett "5000-eurós" autót. A fejlesztés alatt X90 kódnevet viselő autó az olcsóság oltárán számos fejlett technikai berendezést áldoz fel, de ennek ellenében nagy helyet biztosít mind az utasok, mind pedig a csomagok számára. A típust Románia mellett Oroszországban, Marokkóban, Kolumbiában és Iránban is gyártják majd.

A célpiacok úthálózatának minőségére való tekintettel az autó futóművét viszonylag nagy eltartással, nagy alvázmagassággal látják el. Nyugat-európai bevezetését egyelőre nem tervezik. A gyártás haszonkulcsát öt százalék körülire állítják be, ami nagyjából megfelel a nyugat-európainak.

A lépcsőshátú limuzinból a Renault évente 700 ezer darabot, 2010-ig összesen négymilliót kíván értékesíteni. A román Dacia által gyártott típust ősszel vezetik be a közép-európai országok piacaira. Az évi 700 ezres darabszám nagyjából megfelel a Renault Mégane család tavalyi értékesítésének. A Renault tavaly összesen 2,39 millió autót értékesített. A Nissan autógyárban tartott érdekeltségét is beszámítva az értékesítési darabszám 5,36 millió.