Viola
-6 °C
-2 °C

Tőzsdére megy a Cobra sör gyártója

2002.09.10. 12:26
Tőzsdére készül Nagy-Britannia vezető indiai sörének gyártója: a Cobra a londoni tőzsdén való megjelenéssel a jó minőségű sörök piacán szeretne terjeszkedni - írja a BBC.
A Cobrát az indiai Karan Bilimoria alapította, hogy a tanulmányi hitelét legyen miből visszafizetnie, és ma már évi 40 millió fontnyi forgalmat bonyolít. A sörgyár 1989-ben kezdte meg a termelést Indiában, és hét éven keresztül innen exportálta a sört, mielőtt az angliai Bedfordba tette a gyárát. A cég ambiciózus tervei szerint most Indiába is szállítanának sört.

Egy évben körülbelül 142 millió liter Cobra sört adnak el Angliában. A sört eredetileg az indiai éttermekbe szánták, mivel kevesebb benne a buborék, mint a rivális sörökben, és így több hely marad a gyomorban az ételnek.

Erős Cobra

A vállalat jelenleg azt tervezi, hogy betör az első osztályú sörök piacára, és ezért csapolt sört, illetve 330 milliliteres palackos sört dobnak a piacra. A Cobra nemrég egy 2,5 millió fontos kölcsönt kapott a Bank of Scotland-tól, de ez az összeg kevés a terjeszkedési elképzelések megvalósításához.

A Cobra terjedését a BBC híradása szerint elsősorban az 5 százalékos alkoholtartalma akadályozhatja, ami jóval magasabb, mint legfőbb versenytársában, a Carlsberg's-ben, amelyben csak 3,8 százaléknyi alkohol található.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!