Szilvia
5 °C
16 °C

Vérfürdő a fapados piacon?

2004.07.09. 07:59
A Ryanair egymillió repülőjegyet kíván értékesíteni kevesebb mint négyszáz forintért, hogy a jelentős anyagi tartalékkal rendelkező cég tönkretegye európai konkurenseit.
Európa legnagyobb fapados légitársasága, a Ryanair Holdings Plc hadat üzent egyre gyarapodó versenytársainak: bejelentette, hogy téli kiárusításán egymillió repülőjegyet fog értékesíteni 99 pennyért darabonként. Michael O'Leary vezérigazgató már néhány nappal korábban "vérfürdőt" helyezett kilátásba a jegyárpiacon.

Diadal?

A lépés célja, hogy a több mint 1,2 milliárd eurós készpénztartalékkal rendelkező Ryanair kiszorítsa konkurenseit. Erre meg is van minden esélye, mert riválisainak többsége állandó pénzhiánnyal küzd, és egy ilyen szintű árverseny tönkreteszi őket. A téli offenzíva keretében azonban nemcsak filléres jegyekkel kedveskednek az utasoknak, hanem az eddigi 149 mellett tíz új járatot is indítanak, amelyek közül egy-kettő várhatóan az új EU-országokba közlekedik majd.

O'Leary a Bloomberg híre szerint londoni sajtóértekezletén tegnap közölte, hogy felkérést kaptak az EU-hoz most csatlakozott országoktól. Ebben a pénzügyi évben a légitársaság 17 új Boeing 737-800-ast vásárol, így flottája 82 repülőgépre emelkedik.

A társaság ugyanakkor forradalmi módszeren gondolkodik, amivel évi 75 millió eurót tudna megtakarítani: rá akarja venni utasait, hogy csak kézi poggyászal utazzanak, nagyon megdrágult ugyanis a poggyászkezelés a repülőtereken, ráadásul ha nem kellene rakodni, az az állásidőt is lerövidítené.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?