Orbán Viktor
és a lavór
"- Feleségemmel mindketten munkából és fizetésből élünk. Jövedelmünket, vagyonunkat mind munkával szereztük, nem tőkéből, nem annak hozadékából, nem értékpapírokból, nem üzletből."
"- Ha nagyon hideg van, akkor az ünnepek előtt disznót vágunk. Felcsútról hozok kacsát egy idős nénitől."
"- Milyen volt 1989 karácsonya?
Orbán: Oxfordban voltam ösztöndíjas azon a karácsonyon. Első gyermekem abban az évben született. (...) Legnagyobb vásárlásom akkor egy lavór volt, hogy a gyereket meg tudjuk valamiben fürdetni."
AKIKNEK
SEMMI SEM
ELÉG OLCSÓ
Ladikok, lestrapált autók, olcsó bizsuk, szputnyik órák és munkáskabátok, rozsdás fűnyírók, feltuningolt Trabantok, szigszalaggal befoltozott gégecsövű Rakéta porszívók, műszálas otthonkák a százforintos boltból és felfújható gumimedencék. Csak néhány használati tárgy, ami Magyarország legszegényebb ellenzékének mindennapi világát jelenti. Érdekes, hogy a legszegényebbek toplistáján előkelő helyen szerepel több mai ellenzéki is.
Konyhában, ladikban, telken

Orbán Viktor munkába egy 47-es fapados villamossal jár, hét végékre Zaporozsec 986 M dukál. De nemcsak ő jár ilyen ronccsal. Az ellenzék az elmúlt három évben kevesebb, mint százezer forintot költött autóbeszerzésre. Természetesen mindezt az ő kevéske pénzükből.
Az ellenzék tagjai jártasak a vízi közlekedésben is. Áder János boldog tulajdonosa egy lyukas ladiknak. Áder joggal érezheti úgy, hogy süllyed, ha beül ladikjába, a luxuskormány bezzeg kint van a vízből. Pedig sokan szeretnék meglelni békéjüket horgászás közben, ha nem zavarná el a halakat Kóka János Springway 24-es típusú mocsójának brummogása.
Ma már a madár is egyre kevesebb, mióta a luxusminiszter Robinson 44-es helikoptere hasítja a levegőt. Kóka tehát a fellegekben, Orbán csak a telkén jár egy ócska traktorral, ha nincs pénze gázolajra, pedálos fűnyíróval.
TARTALOM
1. oldal
2. oldal
3. oldal
Index
Írjon nekünk!