Fejben erősebb a gyengébbik nem?

2009.12.14. 16:20 Módosítva: 2009.12.15. 10:38
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Azonnal parázs vita lobban lángra a kérdés hallatán. Mi most tudományos adatokkal szerettük volna alátámasztani a választ a fenti kérdésre, bár lehet, hogy olyan nincs is. Azt mindenesetre számadatok nélkül is bátran kijelenthetjük, hogy az azonos neműek nagyjából egy véleményen vannak e tekintetben.

Számtalan kísérlet történt már a hiteles mérce felállítására, a végeredmény azonban soha nem győzte meg a nagy többséget. Legutóbb brit tudósok kutakodtak ez ügyben, az eredményt a következőképpen lehetne röviden összefoglalni: a férfiak és nők IQ-ja nagyjából megegyezik, ám a nők alulbecsülik képességeiket, míg a férfiak túlbecsülik a sajátjukat.

Na de mi a helyzet Magyarországon? Erre a – nyilván sokakat megosztó – kérdésre keresi a választ a honfoglalo.hu, jobban mondva a mindent eldöntő harcra ad lehetőséget a Honfoglaló Aréna, ahol nők és férfiak játékos módon, online mérhetik össze elméleti felkészültségüket.

Ha történelmet nem is írunk a Honfoglaló új játékával, mindenesetre történelmi újításnak számít az, hogy nagy tömegek tudnak egymás ellen hadba vonulni, persze csak a Honfoglaló szabályai szerint. 

Fontos és egyben talán pozitív dolog is, hogy most csütörtökön este nyolctól bárki erősítheti saját nemét;  nevét nem, csupán válaszait kell, hogy adja a szellemi csatához. 

Nők a férfiak ellen! 
2009.12.17-én este nyolctól 
helyszín: www.arena.honfoglalo.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.