Viasat Nature: közelebb a természethez

2010.10.19. 11:17 Módosítva: 2010.10.19. 14:15
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Családom és egyéb állatfajták

Nigel Marven brit természettudós, író és filmes nyolcévesen hörcsögöknek rendezett futóversenyt, és botsáskákat hajszolt anyukája ruhaszárító kötelén. Tinédzserként Nigel figyelme a nagyobb élelőnyek felé fordult, így például óriáskígyók kerültek a szobájába. Előfordult, hogy megóvott egy édesvízi angolnát attól, hogy vacsora legyen belőle, és a hűtőből áttelepítette a fürdőkádba. A mediterrán országokba tett családi vakációk Nigel számára állattani expedíciók lettek, a szállodai párnahuzatok lepkehálóként végezték, máskor gyíkot fogott velük a tanulmányozás kedvéért. Végül zoológusi diplomát szerzett a bristoli egyetemen. Húszévesen aprócska lehetőséget kapott a BBC egyik filmjében, hogy szakértője legyen egy, a tapadó tengeri csigákkal és kovamoszatokkal foglalkozó műsornak. A mikroszkópikus élőlényekre szakosodott stúdió továbbra is számított a munkájára. A következő években a BBC kitűnő operatőre lett, jelenleg 21 sorozatban közreműködik.

Májusban indította el a Viasat Broadcasting Viasat Nature csatornáját, amely Kelet- és Közép-Európa 25 országában érhető el, így Magyarországon is. A csatorna norvég eredetije 2002 óta van jelen Svédországban, Norvégiában, Dániában és Finnországban.

A Viasat Nature egy olyan prémiumkategóriás csatorna, amely nem szakítja meg programjait reklámokkal. Napi 24 órában láthatóak a magyar szinkronnal ellátott, családbarát, az erőszakot tehát teljes egészében mellőző dokumentumfilmek, amelyek a világ minden tájára elkalauzolnak bennünket. A Viasat Nature nem a vicces tartalmakat helyezi előtérbe, inkább magával ragadó, szívszorító történeteket mutat be, amelyek kerülik a politikai felhangokat és az embertelen képsorokat. Az egész család leülhet tehát a tévé elé, hogy együtt merüljenek el a természet szépségeiben. A csatorna elsősorban hosszabb sorozatokat tűz műsorra, így hétről hétre mindenki találkozhat kedvenceivel. A csatorna minden hónapban kiemelten foglalkozik egy témával, alaposan körbejárva azt.

A Viasat Nature-ön nem csak klasszikus természetfilmek kerülnek adásba, olyan produkciókkal is találkozhatunk majd, amelyek az állatorvosok munkáját követik nyomon, vagy a környezetváltozás élővilágra gyakorolt hatásairól számolnak be.

A csatorna különleges és izgalmas tartalmakat sugároz, melyek között megjelennek a BBC, az ITV Global, az ORF és a TWI legnépszerűbb, díjnyertes műsorai is olyan műsorvezetőkkel, mint David Attenborough, Nigel Marven és Ben Fogle.

Ízelítő októberi műsorainkból:

Nigel Marven a sarkvidéken

Október 11-től november 8-ig hétfőnként 20:00 órától

Ebben a látványos sorozatban Nigel Marven Kanada sarkvidéki jégmezőire utazik, ahol jegesmedvék, rénszarvasok, rozmárok, belugák (fehér delfinek), sarki rókák, szakállas baglyok és milliárdnyi szúnyog sorsát figyeli. Nigel állatszeretete segít, hogy megtudjuk, valójában milyen tulajdonságaik és milyen személyiségük van az állatoknak ezen a tájon, amely a mesébe illő északi fénnyel, a hópelyhek szépségével és más effélével dicsekedhet.

Ragadozóélet

Október 8-án 22:00 órakor

Képzelje el, hogy Afrika szavannái fölött repül, a sarkvidéki jég alatt úszik, Amazóniában fára mászik vagy lemerül a Mariana-árok mélyére! Képzelje el, hogy egyszer csak látni kezd éjjel, hallja az ultrahangokat, érti a radarhullámokat és észleli az elektromos mezőket – mintha oroszlán, delfin, medve vagy keselyű lenne! Természetfilm-sorozatunk a legmodernebb filmes technikák segítségével belülről mutatja meg a vadonbéli ragadozók életét és érzékelését – látványos és szórakoztató, miközben megismerheti a természet legtekintélyesebb képviselőit, a ragadozókat.

További információ

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.