Budapesti Újévi Koncert - az év koncertje

2010.12.27. 13:03 Módosítva: 2010.12.27. 14:28
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Ha a bécsieknek sikerült, nekünk miért ne?! – ezzel a kérdéssel indult útjára 2009. január elsején és mára már hagyománnyá vált Mága Zoltán hegedűművész által megálmodott és létrehozott Újévi Koncert

Az idén immár harmadik koncertnek különös jelentőséget ad, hogyaz első félévben Magyarországtölti be az Európai Unió soros elnöki tisztét. Hazánk újkori történelmének legfontosabb időszaka lesz ez az előttünk álló hat hónap, amely meghatározó lehet valamennyi tagállamnak, hiszen ez a sokszínű, kultúrájában egyedi, több identitású ország bebizonyíthatja, lehet új és még nem ismert utakat, hidakat építeni ország és ország, nép és népcsoport, ember és ember között.

Mága Zoltán számára kiemelkedő jelentőséggel bír, hogy e történelmi jelentőségű időszak első napján - az Újévi Koncerten - együtt ünnepelhet az Arénában jelen lévő több mint 12 000  ezer magyarral és külföldivel, közöttük a Magyar Köztársaság Elnökével dr. Schmitt Pállal, valamint hazánk politikai-, gazdasági-, és közéletének számos kiemelkedő személyiségével, s a hazánkba akkreditált nagykövetekkel.

Ezen az esten a közönség soraiban jelen lesz ezer olyan vendég is - árvíz- és iszapkárosultak, nagycsaládosok és nyugdíjasok -, akiknek a jegyét Mága Zoltán ingyen biztosította, ezzel is folytatva azt a jótékony tevékenységét, amely keretében idén már közel 100 millió forintot osztott szét rászoruló emberek között.

Az egész estét betöltő exkluzív műsor – világhírű vendég művészek, káprázatos látványvilág, semmivel össze nem hasonlítható hangulat – évről-évre feledhetetlenné, nagysikerűvé teszi az Újévi Koncertet, s újabb és újabb nemzetközi elismerést is hoz hazánknak. Nem lesz ez másként idén sem, hiszen Mága Zoltán sztárvendégeként fellép az est folyamán Komlósi Ildikó operaénekes, Érdi Tamás zongoraművész, Galambos Lajcsi trombitaművész, Fekete Attila operaénekes, Nyári Károly zongoraművész lányaival, Oszvald Marika, Zsédenyi Adrienn, Feke Pál, Ádok Zoli, Pataki Attila, és nem utolsósorban Dancs Annamari és Kerényi Miklós Máté is.

Az idei Budapesti Újévi Koncertet felvételről közvetíti majd a Duna Televízió, az MTV és az RTL Klub is. Ennek köszönhetően a környező országokban is részesei lehetnek az érdeklődők ennek a fantasztikus estének, s így ez a rendezvény nagyban hozzájárulhat a magyar zenei kultúra terjesztéséhez, ami Mága Zoltán számára elmondhatatlanul nagy örömöt jelent!

http://www.budapestiujevikoncert.hu/

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.