Tudatos vásárlás 2.0 – közösségi élmények

2011.03.03. 11:50 Módosítva: 2011.03.04. 15:36
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A web 2.0 meghozta nekünk is a közösségi vásárlás élményét, több tucat közösségi vásárlói oldal indult az elmúlt 6 hónapban kishazánkban. Spórolás, spórolás, spórolás- hangoztatják a honi közösségi vásárlói oldalak.

Van azonban egy másik faktor, amit a közösségi vásárlói oldalaknak szintén figyelembe kell venni. Ez pedig nem más, mint a Tudatos vásárló. A vásárló, aki megnézi mit és mennyiért vásárol. Aki a mennyiség helyett a minőséget, és a fenntartható, azaz környezetbarát és etikus életmódot, fogyasztást tartja elsődlegesnek.

A Kupon Világ ezeket a vásárlókat hívatott kielégíteni, számukra biztosít ellenállhatatlan kedvezményeket. Így a szolgáltatás alacsony rizikóval kipróbálható, majd a tudatos vásárló a számára legminőségibb, legmegfelelőbb helyet kiválasztja, és használja hosszú időn át. Így lesz a tudatos vásárlóból törzsvásárló, ami a kereskedők elemi érdeke.
A Charming Thailand Kft. vezetője, Dévényi László is ezt a lehetőséget látta meg a Kupon Világban. Vállalkozása 2 hónap alatt kiemelkedő forgalomnövekedést ért el,  és több, mint 50%-a a Kupon Világos vásárlóknak visszatérő vendége lett. (A Charming Thailand már túl van a 2. sikeres ajánlatán is a Kupon Világ oldalán 319db és 146db vásárlással - a szerk.)

"A Rebate Networks tagjaként szoros együttműködés van az európai testvéroldalak között. Mi, a konkurenciáinkkal ellentétben, képesek vagyunk nemzetközi megjelenést biztosítani partnereinknek. Például utazási ajánlatainkat más országokban is közzé fogjuk tenni. A lehetőségeink határtalanok."- meséli a Kupon Világ magyarországi vezetője, Shehryar Piracha. A Kupon Világ hihetetlen tempóban nő. Alig több, mint 3 hónap alatt jóval több, mint 200.000 regisztrált felhasználójuk van és több mint 30 alkalmazott dolgozik meg a kiemelkedő sikerért.

Szükség is van ilyen számú alkalmazottra, ha olyan cél van szem előtt, mint a Kupon Világé: Létrehozni egy tudatos vásárlói közösséget, akik együttes erővel hatalmas kedvezménnyel vehetnek igénybe különleges élményeket, és mindemellett pozitív értékeket közvetítenek. Ez utóbbit bizonyítja a Kupon Világ aktív részvétele a Future Home kiállításon is, amit a fenntartható és környezetbarát otthonok témájában megrendezett nagyszabású kiállítás, és ahova a kuponosok 60% kedvezménnyel juthatnak el, és lehetnek részesei egy Guinness-rekord kísérletnek...

”Számunkra kiemelkedően fontos, hogy ne csak tudatosan tanítsuk az embereket vásárolni, hanem biztosítsunk számukra egy élhetőbb környezetet is. Erre van igény. Ezt igazolja a masszív, közel 50.000-es tábor, aki a Facebookon követ minket”- mesélte büszkén Horváth Adrienn, a Kupon Világ PR és közösségi médiáért felelős managere.

Tudatos vásárlás ide, tudatos vásárlás oda, még mindig nagy félelemmel vagyunk mi magyarok az online fizetéssel. Az előbb említett vállalkozás erre is több megoldást kínál. Aki nem szeretne sem PayPallal, sem online fizetéssel vásárolni, annak a banki utalás opció áll rendelkezésére, vagyis besétálunk a bankba és pénztári befizetéssel utaljuk át a kívánt összeget. Abban az esetben, ha az ajánlat nem jön létre vagy egyéb probléma merül fel, a Kupon Világ MINDEN ESETBEN visszautalja az összeget a vásárlóknak.

Úgy tűnik, a vásárlók is kezdik megismerni, és megszeretni a közösségi vásárlást, és a Kupon Világot. Honlapjukon olyan pozitív visszajelzések olvashatóak amely kétség nélkül bizonyítja, milyen jól végzik a munkájuk.

„Tegnap voltam a Szofran Hair stúdióban a brazil keratinos hajegyenesítésen (az itt vett kuponnal). Csodát művelt a hajammal, pedig az állandó hajvasalás eléggé tönkretette. Csak azt bánom, hogy csak 1 kuponnal vettem, ha lesz még biztos többet veszek :)) Köszi Kupon Világ a hajam nevében is!;)"- M. Regina

A fentieket figyelembe véve elmondhatjuk, hogy itthon is valami egészen izgalmas dolog van kibontakozóban. Emlékeznek még a Kupon Világ egyik első ajánlatára, a 135 Ft-os mozijegyre? Zseniális ötlet volt, ráadásul közösségi élménynek sem utolsó, hogy elmenjünk 1 mozijegy árából 10-en barátok moziba és együtt jól érezzük magunkat. Akik pedig egyedül vettek jegyet, azok a Kupon Világ facebook csoportja segítségével kereshettek “párt” maguknak a mozizáshoz.
A másik nagy dobásuk a Facebookon indított valentin napi játékuk: A „Tökéletes nap” kampány, amelyben egy teljes tökéletes napot lehetett nyerni: vásárlást a Coinban, Retroban, Women'Secretben, Springfieldben, Alberto Zagoban, ebédet kettesben a Karma étteremben, koktél partyt a Boutiq'Barban, Sétarepülést a Malév Repülőklubtól, egész éves Intimkozmetikai kezelést, új frizurát a Szofrán szalontól, fogfehérítést a Mammut fogászattól, profi fotózást Ritter Doron által, szépségcsomagot a Douglastól, egy 2fős romantikus éjszakát a Soho Hoteltól és egy gyönyörű fülbevalót a Crystal Evolution-től.
Az érdeklődés annyira nagy volt, hogy Facebook csoportjuk 2 hét alatt megduplázódott. A játékban egyébként több, mint 18.000-en játszottak.

Összességében elmondható, hogy a Kupon Világ az egyéb közösségi vásárlói oldalak között között az első olyan közösségi vásárlói csoport, ahol kreatív, hasznos megoldások is előtérbe kerülnek a kedvezményes ajánlatok mellett, és ahol az olcsóbb vásárláson túl is élő és aktív közösségi csoport jött létre. Mozis “párkereső”, Guinness-rekord kísérlet, tökéletes Valentin nap...
A Kupon Világnál a hatalmas kedvezményeken túl is nagy a pörgés, és bár részleteket nem árult el, de Horváth Adrienn egy cinkos mosollyal megsúgta, hogy már dolgoznak a következő meglepetésük részletein is.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.