2011.05.17. 10:26
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Vannak gyermekek, akiknek nem adatik meg a hosszú élet. Mi értük vagyunk, és azokért az emberekért, akik a legjobban szeretik őket. Gyermekhospice Magyarországon.

A Szemem Fénye Alapítvány arra törekszik, hogy magyarország legnagyobb gyermekbeteg-szállító és gyermekmentő szervezeteként ovosi ellátásra szoruló gyermekbetegek szállításában, mentésében nyújtson kiemelkedő minőségű és téritésmentes szolgáltatást.  2003-tól az alapítvány fő tevékenységévé a daganatos és leukémiás megbetegedésben szenvedő gyermekek térítésmentes, egyedi jellegű betegszállítása vált. A gépjármű flotta 5 gyermekbeteg-szállító- és mentőautóból áll össze, melyek az ország legmodernebb esetkocsiai között vannak. A daganatos megbetegedésben szenvedő gyermekeken túl már általános gyermekbeteg-szállítást és mentési tevékenységet is végez az alapítvány, de továbbra is ellátják az egyedi igényű (transzplantált, vese-dializált, állami gondozott, retardált stb.) gyermekek szállításait is.

2006 óta ReményKék Szolgálat néven gyermekhospice-jellegű tevékenységet is folytat a szervezet, az érintett családok, és a gyászoló szülők bevonásával. Pályázati pénzből és adományokból került kialakításra hazánk első gyermekhospice háza, a "Dóri Ház", az alapítvány betege, Várdai Dóra emlékére. A gyermekhospice ház nemcsak az életminőség javítását tűzi ki célul, hanem egyúttal oldani is kívánja a gyermekhalállal kapcsolatos félelmet, elutasító gondolkodásmódot, társadalmi nézeteket. Ez nemcsak olyan menedék, amely békés haldoklást igyekszik biztosítani, hanem a beteg gyermeket és családját figyelembe vevő, szeretetteljesen gondoskodó filozófia.

http://www.szememfenye.hu/

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.