2011.05.25. 08:46 Módosítva: 2011.05.25. 11:02
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
„A jövőt senki sem láthatja előre, mégis kevés ennél jobb eszköz áll rendelkezésünkre várakozásaink pontosítására” – mondja a CIB új alapjának befektetési politikájáról Komm Tibor, a CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója.
Komm Tibor, a CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója
Komm Tibor, a CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója

Miben más a CIB új alapja a piacon jelen lévő tőkevédett befektetési alapokhoz képest?

A CIB Atlantika Tőkevédett Származtatott Alap egyedi befektetési politikát alkalmaz és az amerikai, illetve európai részvényindexek teljesítményéből való részesedést teszi elérhetővé. A fejlett részvénypiacok hónapok óta a visszafogott fellendülés jeleit mutatják, amely már a részvényárakban is tükröződik. Amennyiben folytatódik az amerikai gazdaság 3% feletti növekedése, 2011-2014 között 11% körüli éves hozamot várunk az Egyesült Államok és Európa részvénypiacaitól.

Mitől lehet sikeresebb az alap befektetési politikája, mint más stratégiák? Milyen a várható hozam?

Az eddigi módszerektől eltérően nem csak az alap lehetséges befektetéseinek múltbéli adatai adnak támpontot a portfólió kialakításánál, hanem az alap részvénykosarát alkotó indexek pontosabb várható teljesítményét számos makrogazdasági mutató, pénz- és tőkepiaci változó folyamatos nyomon követésével – a piacon egyedülálló módon – tudományos alapon próbáljuk előre jelezni. Minél magasabb a részvényhozamokkal szembeni várakozás annál nagyobb részvénykitettséget vállal az alap, és fordítva, minél kevésbé tűnnek kedvezőnek a lehetőségek, annál többet fektet kockázatmentes eszközökbe. Emellett az alap folyamatos ”önvizsgálatot” tart és minden korábban tett feltételezést ellenőriz, valamint védelmet kíván nyújtani a hirtelen árfolyamváltozások ellen is. A befektetési jegyek névértékére vonatkozó, lejáratkori tőkevédelem mellett az első év végén legalább 5%-os hozamot (EHM 1,23%) biztosítunk.

Mikortól érhető el és kinek ajánlott az alap?

2011. április 11. – 2011. június 10. között a befektetési jegyek díjmentesen, névérték alatti áron (napi diszkont ráta=5%/365) jegyezhetőek. Az alap azon magánszemély befektetők számára ajánlott, akik hosszú távú befektetést keresnek. A CIB Atlantika Alap tartós befektetési számlán vagy nyugdíj-előtakarékossági számlán is elhelyezhető, illeszkedve az alap 4 éves futamidejéhez.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.