Új lendület a magyarországi KKV-knak

2011.05.27. 12:11 Módosítva: 2011.05.27. 14:27
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Vitéz Krisztián, az Erste Bank Kisvállalati Értékesítési vezetője
Vitéz Krisztián, az Erste Bank Kisvállalati Értékesítési vezetője

Tovább bővítette az Erste Bank a nála elérhető Széchenyi Kártya Program keretében elérhető hitelek körét. Az akár 25 millió Ft-os hitelkeretű Széchenyi Kártya Folyószámlahitel mellett, immár a Széchenyi Forgóeszközhitel is elérhető maximálisan 25 millió Ft kerettel.

Vitéz Krisztiánt, az Erste Bank Kisvállalati Értékesítési vezetőjét kérdeztük a Programról.

Hogyan biztosít ez a program új lendületet a KKV-k részére?

Az újonnan bevezetésre kerülő Széchenyi Forgóeszközhitel nem csupán a KKV-k átmenetileg felmerülő likviditási gondjaira nyújt megoldást, de akár 36 hónapos futamideje miatt a vállalkozás forgóeszközeinek hosszabb távú, kedvezményes kamatozású finanszírozását is lehetővé teszi.

Milyen célokra és hogyan lehet felhasználni ezeket a hiteleket?

Az akár 25 millió forintos hitelkeretű Széchenyi Kártya Folyószámlahitel esetében ügyfeleink egyszerűsített eljárással juthatnak egy szabadon felhasználható, likviditási problémáikat kezelő hitelhez, melyet vásárlásra vagy készpénz felvételre is igénybe vehetnek. A hitel igénybevétele és törlesztése is automatikusan a számlamozgásokkal együtt történik, kamatot pedig csak a ténylegesen felhasznált hitelösszeg után kell fizetni.

A Széchenyi Forgóeszközhitel pedig a vállalkozás tevékenységéhez szükséges forgóeszközök beszerzésére szolgál. Az igényelhető hitel 1 millió Ft-tól maximum 25 millió Ft-ig 100.000 forintonként emelkedő, így rugalmasan alkalmazkodik a Vállalkozás finanszírozási igényeihez.

Az Ügyfél hiteleinek optimális megosztását is elősegítheti a Széchenyi Kártya Program keretein belül elérhető két, különböző funkciójú termék optimális kombinációja.

Hogyan lehet ezekhez a hitelekhez hozzájutni?

A Széchenyi Kártya Program hiteleinek igénylése a KA-VOSZ Zrt. , mint az Erste Bank Hungary Zrt. megbízottja közreműködésével történik. A Széchenyi Forgóeszközhitelt az érdeklődő vállalkozások a tagságuk szerinti VOSZ, vagy a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarák irodáiban igényelhetik. A hitelkérelem benyújtásához szükséges dokumentumokat ezekben a regisztráló irodákban tudják beszerezni, vagy letölthetők a KA-VOSZ Zrt. honlapjáról.

Lehet mindkét hitelt egyszerre is igénybe venni?

Amennyiben egy ügyfelünk már rendelkezik Széchenyi Kártya Folyószámlahitellel és Széchenyi Forgóeszközhitelt is szeretne igénybe venni,természetesen megteheti. A két hitelt kombinálva a rövid- és közép távú finanszírozási igények is kielégíthetőek és így akár 50 millió Ft finanszírozáshoz is hozzá lehet jutni a program keretében.

Milyen előnyökkel jár, ha most igényelünk Széchenyi Forgóeszköz hitelt?

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel vagy Széchenyi Forgóeszközhitel 06.30-ig történő igénylése és pozitív bírálata esetén most féléves számlavezetési díjmentességet kínálunk ügyfeleinkek. (A hitelekhez kapcsolódó pénzforgalmi bankszámla 2011. október 31-ig esedékes számlavezetési díjának elengedése.)

A kártyához ingyenes, külföldre szóló baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás kapcsolódik, és a Széchenyi Kártya tulajdonosa tagja lehet a Széchenyi Kártya Klubnak, melynek keretében kedvezményesen vásárolhat a klubhoz csatlakozott partnereknél.

Sőt a 0,5–5 millió Ft hitelösszegű Széchenyi Kártya Folyószámlahitel vagy Forgóeszközhitel szerződések esetén 25 000 Ft, 6–25 millió Ft hitelösszegű szerződések esetén 50 000 Ft összegű ajándék Spar utalványt adunk kedves ügyfeleinknek ajándékba.

További információk

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.