„Gentlemanek! Legyenek olyanok, mint én! „

2011.06.20. 16:02 Módosítva: 2011.06.21. 10:35
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Sir Roger Moore a Gentleman Magazine vendége volt Budapesten

A Gentleman Magazine Legend rovatában minden lapszámban bemutat egy-egy nemzetközileg ismert és elismert gentlemant is. George Clooney, Al Pacino és Bono mellett a magazin Sir Roger Moore-t állította példaként az olvasói elé. Sőt nem csak a magazin oldalain ismerkedhettek vele a magyar gentlemanek, hanem a téli lapszám bemutató gálaestjén személyesen is találkozhattak a világsztárral.

Sir Roger Moore-t elsősorban Simon Templarként, Lord Brett Sinclairként és James Bondként ismertük Magyarországon. A világsztár nem csak szerepeiben, hanem a magánéletben is talpig úriember. Követendő példa. Jószolgálati munkája, amelyet az UNICEF nagyköveteként fejt ki, mintaértékű minden ember számára.

A Gentleman Magazine tavaszi lapszámában található a Sir Rogerrel készült teljes interjú, melynek néhány részletét olvashatják itt, a videó interjú pedig itt található.

Az Ön számára mit jelent a szó: gentleman?

A szó francia eredetű. Ahhoz, hogy hajdanán valakit gentlemannek tituláljanak, nemesnek kellett születnie, s vagyonnal rendelkeznie. Ma már nem elsősorban ez a két feltétel az, amely valakit gentlemanné tesz. Sokkal inkább az a tisztelet, ahogyan embertársaihoz viszonyul, kedves és udvarias velük. Különösen a hölgyekkel szemben. A gentlemant nem zavarja, ha előre kell engednie egy hölgyet. A gentleman szerény, őszinte, segítőkész és persze szellemes.

Sokak szerint a ruha is teszi a gentlemant.

Nem igazán, de a stílusos öltözködés sokban befolyásolhatja egy gentleman megítélését. Sajnos a londoni szabóm, aki a ruháimat készítette, meghalt már. De én nem fordítok túl sok figyelmet az öltözködésre. Van három ilyen zakóm – mutatja sötétkék klubzakóját, közben csibészesen mosolyog, amiből az sejthető, hogy ennél azért több minden található a szekrénye mélyén. – Nagy gondom nincs a reggeli válogatásnál. A szmokingot és a csokornyakkendőt viszont kifejezetten kedvelem. Nem csak a szerepeim miatt, hanem mert jólesik viselni.

Ön kit tart sikeres férfinek?

Ez attól függ, hogy mit értünk siker alatt. Én nem az üzleti siker alapján állítom fel a mércét. A szerető feleség, az egészséges gyerekek, önmagában az egészség gazdagabbá tesznek mindennél. Persze közben nem árt, ha az ember azért ki tudja fizetni a számláit.

Mit tanácsolna a magyar férfiaknak? Hogyan legyenek gentlemanek?

Legyenek olyanok, mint én – nevetett ismét Sir Roger Moore, de ezt a mondatot nyugodt szívvel komolyan is vehetjük egy legendás gentlemantől.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.