Augusztus 25-től a söré a főszerep a Budai Várban

2011.08.17. 14:28 Módosítva: 2011.08.17. 16:56
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A négy napon át tartó sörünnepen közel 100 féle sör, utcabál és koncertek várják a sörbarátokat. A látogatók hazai, cseh, német, angol, ír, belga söröket, ismert és népszerű márkákat, valamint kézműves söröket kóstolhatnak meg.

Vörösek, barnák, világosak – az egy hét múlva nyíló Budavári Sörfesztiválon mindenki megtalálhatja a kedvére való sörpartnert. Az idén először, hagyományteremtő jelleggel megrendezésre kerülő Budavári Sörfesztivál különlegessége, hogy nagy gyártók és forgalmazók közkedvelt hazai és nemzetközi sörmárkái, valamint egyelőre kevésbé ismert, de egyre népszerűbb kis hazai sörfőzdék termékei egyszerre lesznek jelen. Az augusztus 25. és 28. között az Oroszlános- és a Hunyadi udvarba látogató közönség egy helyen találkozhat számos hazai, több tucat cseh, német, angol, ír és több mint húsz féle belga sörkülönlegességgel.

A fesztiválon nagy számban vesznek részt hazai kis kézműves sörfőzdék, így például képviselteti magát a Rotbuger családi látvány sörfőzde, a Gyertyános Sörfőzde, az ER-PÉ Serfőzde, a Cervisia Sörfőzde, valamint a most induló, az alaptípusok mellett a regionális ízek újragondolásával is kísérletező Csobánkai Kézműves Serfőzde. A többi között lehet továbbá kóstolni Köleses sört, a Kaltenberg Sörház szűretlen és vörös söreit, illetve az egyre népszerűbb Keserű Méz is megtalálható lesz a kínálatban, valamint a KO-CSE kisüzemi sörfőzde Brandecker Világosa is.

A sörbarátok a Budai Várban nem „csupán” kóstolhatják majd a számtalan féle folyékony kenyeret, de a Heineken jóvoltából egy látványos bemutató keretében, folyamatában is megtapasztalhatják, miből és hogyan készül a sör. A program során az érzékszerveket, így a látást, tapintást, ízlelést, szaglást bevonva, lépésről lépésre kalauzolják végig a fogyasztókat az egyes állomásokon. A Sörfesztiválon részt vevő Soproni most is „képzi” majd a csapolás iránt érdeklődő látogatókat, akik egy kis előképzés után élesben is kipróbálhatják csapoló tudományukat, ráadásul a Soproni termékcsalád prémium márkája, az 1895 csak itt a Budavári Sörfesztiválon kapható majd csapolva is.

Bár a fesztiválon a söré lesz a főszerep, a látogatókat koncertek, utcabál és stand-up fellépők is várják. Koncertet ad például Ganxta Zolee és a Kartel, Jamie Winchester, a Zorall, a Mystery Gang, a Doors Emlékzenekar, a Riddim Colony és még sokan mások. A sörfesztivál nagyköveti tisztségét Aranyosi Péter, a Dumaszínház és a Showder Klub állandó fellépője tölti be, s mellette a fesztiválon fellép Hadházi László és Dombóvári István is.

A sörök kóstolására és fogyasztására betétdíjas, egyedi üvegkorsó szolgál majd (0,4 L, 600 Ft), amelyet igény szerint a látogatók hazavihetnek az esemény után, de vissza is válthatják azt. Egy korsó sör ára egységesen (fajtától függően) 400.-, 500.-, illetve 800.- forint lesz.

A napijegy 1690.- forintba, a négynapos bérlet pedig 4990.- forintba kerül, amelyben egy korsó sör is benne van, a 18 év alattiaknak pedig egy üdítő jár majd. 12 év alatt a belépés ingyenes.

Ízelítő a Budavári Sörfesztiválon megtalálható sörökből (a folyamatosan bővülő lista elérhető a www.budavarisorfesztival.hu oldalon is).

Facebook: facebook.com/budavarisorfesztival

Honlap: www.budavarisorfesztival.hu/

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.