Mit illik és mit nem illik a golf klubban?

2011.08.19. 15:36 Módosítva: 2011.08.23. 14:48
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Sokan vélik, hogy a golf esetében az etikett ismerete fontosabb, mint a pontos szabálykönyvé, hiszen az alapvető viselkedési normák és az elvárható udvariasság hiányában nincs keresnivalónk sem a pályán, sem a klubban. A Gentleman magazin kiadta a Golf Codexet, hogy mindenki egyszerűen megismerhesse a golfhoz kapcsolódó alapvető tudnivalókat.

AMIT ILLIK

- A golfklub egységes közösség, így az érkezőnek minden esetben kívánatos üdvözölni a sporttársakat attól függetlenül, hogy azok ismerősei-e vagy pedig életében először látja őket.

- Általában minden egyes klubnak saját szabályzata, szokásrendszere van. Ez dönti el, hogy egyes helyzetekben milyen az ajánlott viselkedés. Ha csak vendégként és nem tagként érkezünk, előzetesen akkor is tájékozódjunk az elvárásokról, és ehhez tartsuk magunkat.

- Amennyiben tagként szeretnénk vendéget hívni, úgy válasszuk meg körültekintően, ki az, akit szponzorálunk, hiszen annak viselkedéséért teljes mértékben a meghívó vállal felelősséget.

- Megdicsérni játékostársunk szép lendítését vagy ütését.

AMIT NEM ILLIK

- Egy golfklubban különösen érvényes a „kevesebb több” elve. Lehetőség szerint tehát kerüljük a túlzásokat minden téren.

- Nem illendő feltűnően, kihívóan öltözködni. Ha nem sportruházatot viselünk, törekedjünk az eleganciát sugárzó, visszafogott összeállítások viselésére színben és stílusban egyaránt. Öltöny, nyakkendő még vacsoránál sem javasolt – kivéve természetesen a klub ünnepi eseményein, például az évzáró bankettet.

- A viselkedés igazodjon a klubélet meghitt légköréhez. Semmiképp ne hangoskodjunk, kerüljük a feltűnő magatartásmódokat.

- Megjegyzést tenni játékostársunk rontott ütésére vagy technikájára.

- Laptopot használni a közösségi helyiségekben, és elfoglalt üzletember látszatát kelteni.

- Folyamatosan és gátlástalanul mobiltelefonálni!

A golf a kikapcsolódásáról szól!

www.gentleman.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.