Nem csak hitel létezik devizából…

2011.09.27. 09:37 Módosítva: 2011.10.11. 09:56
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A megtakarítási szokások átalakulásával egyre nagyobb érdeklődés övezi a deviza betéti konstrukciókat. A piaci igényekre az MKB Bank kiemelkedő kamatozású euró betéttel reagált – mondja Gózon Gergely, a bank főosztályvezetője.
Gózon Gergely
Gózon Gergely

Az elmúlt három év viharos időszakai mindenkit a korábbinál érzékenyebbé tettek a személyes pénzügyeket illetően. Megtakarításaink elhelyezésében felértékelődött a tudatosság és a körültekintés. Hangsúlyosabbá vált a biztonság, miközben természetesen az is fontos, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki megtakarításainkból.

A közelmúltban ugyan a hazai befektetők megtakarításai között kevésbé preferált helyen szerepelt a devizabetét, de az elmúlt hónapok látványos árfolyammozgásai ismét erre a pénzügyi termékre irányították a figyelmet. A tapasztalatok szerint az ügyfelek a már meglévő devizaalapú befektetéseikre, egyfajta tartalékként tekintenek, de a hazai fizetőeszköz látványos gyengülése miatt egyre többen akadnak olyanok is, akik forintalapú megtakarításaikat váltják át devizára.

Az MKB Euró Betéti akciójában már rövid időtávon magas betéti kamatot kínál, hiszen a 4 hónapos futamidejű euró lekötésre kiemelkedő, 4,14 százalékos éves kamatot (EBKM 4,20%) biztosít, ráadásul a lehetőség már 200 euró megtakarítástól elérhető. Biztonságossága és egyszerűsége mellett a konstrukciót az teszi még vonzóbbá, hogy szolgáltatás akár az MKB TeleBANKár rendszerében telefonos ügyintézőn keresztül is igénybe vehető.

A rövidtávú, egyszerű befektetés elsősorban azoknak lehet kedvező, akik csak néhány hónapos lekötésben gondolkodnak, hiszen a pénzüket addig is biztonságban tudhatják, és az a megszokottnál magasabb kamatozású betétben fialhat. Az ajánlat nem csak az új, hanem a banknál már meglévő megtakarításokra is vonatkozik

Az anyagi lehetőségekhez, az életcélokhoz, a kockázattűrő képességhez és a hozamelvárásokhoz leginkább igazodó megoldás megtalálásában személyes pénzügyi tanácsadóink minden érdeklődőnek segítenek az MKB Bank fiókjaiban. A konstrukciókról további részletek találhatók a www.mkb.hu honlapon.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.