A te szíved – a te felelősséged

2011.10.07. 15:23 Módosítva: 2011.10.07. 15:57
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Újszerű megközelítés a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és gyógyításában – Életmód Orvoslás az Oxygen Medical-ben.

A magyarok több, mint fele szív- és érrendszeri betegségekben hal meg. Naponta 70 honfitársunkat éri hirtelen szívhalál. Az infarktus első „tünete” sokszor a végzetes roham. Döbbenetes tények, amelyek ellen a leghatásosabb védekezés: az életmódváltás – hatékonyan az Életmód Orvoslás segítségével.

Már a nők sem védettek

Régebben az infarktus, az érelmeszesedés a férfiak betegsége volt, ezért sokáig úgy gondolták, a nők védettebbek a keringési betegségekkel szemben. Ez mára csak annyiban igaz, hogy náluk később alakul ki, de ma a nők ugyanolyan arányban halnak meg ilyen okok miatt, mint a férfiak. Vagyis többekkel végeznek a szív- és érrendszeri betegségek, mint a daganatok.

Néhány évtizeddel ezelőtt a védettség fő oka a hagyományos női életforma volt, ami kevesebb idegen stresszhelyzetet produkált, és nem volt benne jelen a dohányzás, a nagy evések, a több műszakos munka. Ma ezek a minták ugyanúgy jellemzőek a nőkre, mint a férfiakra, ezért náluk ugyanolyan gyakran alakulnak ki az erekben elváltozások. Az érelmeszesedés pedig hosszú távon érbetegségekhez, így például szív-és agyi infarktushoz, érszűkülethez vezethet. A kör bezárul.

A civilizáció betegsége

A szív- és érrendszer betegségei évszázadokkal ezelőtt nem is voltak jelen. Mára azonban eltunyultunk, rendszeresen többletkalóriát fogyasztunk, ráadásul szénhidrátban, sóban és cukorban gazdag gyorsételek formájában, dohányzunk, és jóval több a feszültség a napjainkban, mint száz évvel ezelőtt. Az emberi szervezet nem erre van konstruálva, hanem vadászatra, menekülésre, fizikai aktivitásra. Ám hiába feledkeztünk meg erről az elménkben, a testünk nem felejt, és rosszul reagál arra, ha egész nap a képernyő előtt ülünk.

Az Oxygen Medical érelmeszesedés programja hatékonyan lép fel a növekvő kockázatokkal szemben, és nem csak megelőzni, de akár csökkenteni is képes az érelmeszesedés tüneteit.  A megfelelő életmód, azerek rendszeres edzése, a mozgás, a wellness programok, a szükséges vitamin bevitel, a helyes étkezési szokások bevezetése, a dohányzás abbahagyása nem csak a még ki nem alakult érelmeszesedést előzhetik meg, de csökkenteni tudják az érszűkületet, illetve az általa okozott tünetek mértékét is.

Megelőzés és gyógyítás egy helyen

Ha már szív- és érrendszeri betegségekkel küzdünk, valószínűleg állandó kezelésre van szükségünk. Azonban a már kialakult betegség esetén is fontos lenne az életmódváltás. A legfrissebb statisztikák szerint az infarktuson átesett emberek közül azoknak, akik nem változtattak az életmódjukon, fél év múlva háromszor nagyobb volt visszaesés kockázata, mint azoknak, akik abbahagyták a dohányzást, mozogtak és megfelelően táplálkoztak. Ugyanez igaz a társbetegségekre, például az érelmeszesedésre, a magas vérnyomásra és - koleszterinszintre is. Éppen ezért döntő jelentőségű a személyre szabottan megreformált életmód és a veszélyeztetettek kiszűrése. Mindez ma már elérhető egy helyen, exkluzív környezetben és magasan képzett szakemberekkel - az Oxygen Medical érelmeszesedés programjában.

További információ

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.