Az Opel a személyautó eladási ranglista élén

2012.01.11. 12:01 Módosítva: 2012.01.12. 13:26
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
  • Opel személygépkocsiból kelt el a legtöbb 2011-ben Magyarországon
  • Négyszer jobban nőtt az Opel, mint a piaci átlag
  • A piaci részesedés közel egy százalékkal, 11,8%-ra emelkedett
  • A magánvásárlóknál továbbra is az Opel az első

Budapest/ Az Opel start-cél győzelmet aratatott tavaly a személygépkocsi piacon és - végig vezetve az eladási rangsort - 2011 végén a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott. Egész évi kiegyensúlyozott szereplésével az Opel Magyarország európai szinten is kiemelkedő piaci részesedést produkált, a 11,8 százalék közel egy százalékkal több, mint az előző évi volt.

A trend a személygépkocsik piacán csekély mértékben ugyan, de pozitív volt a mélypontnak számító 2010-hez képest: 45 ezer fölé emelkedtek az eladások, ami 3.7%-os növekedést jelent. Ehhez képest az Opel magyarországi személyautó eladásai lényegesen jobban, közel 13%-al növekedtek, ami abszolút számokban 5.327 eladott autót jelent (a 2010-es eladás 4.717 volt). Továbbra is az Opel maradt a legnépszerűbb márka a magánvásárlók között. Volumen szempontjából az Astra és a Corsa volt a legfontosabb két Opel modell – mindkettő első helyre került a saját piaci szegmensében, és a Meriva is első volt a kis egyterűek piacán.

Kovács Tamás, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója Opel szempontból kiemelkedőnek ítélte az elmúlt évet: „15 év után került ismét a személyautó eladások élére az Opel!  Tudottan nehéz piaci körülmények között tudtuk növelni eladásainkat és piaci részesedésünket miközben érzékelhetően tovább erősödött a márka pozitív megítélése. Ez utóbbi sok tényező együttes hatása: talán a legfontosabb, hogy sikeresek és kedveltek az új Opel modellek. Az Opel népszerűsítéséhez hozzájárult az is, hogy tavaly ünnepeltük a márka magyarországi hivatalos jelenlétének huszadik évfordulóját több izgalmas eseménnyel. És miközben arról beszéltünk, hogy az Opel úttörő szerepet töltött és tölt be a magyar autóiparban, Szentgotthárdon menetrend szerint készül – és az idén megkezdi termelését – az Opel legkorszerűbb motorgyára.”

Az idei várakozásokról Kovács Tamás a következőket mondta: „ A magyar gépjárműpiac – a jelek szerint -  túl van a mélyponton. 2012 azonban továbbra is nehéz évnek ígérkezik, kedvezőtlen nemzetközi és hazai gazdasági kilátások közepette. Reálisan arra számítunk, hogy a lassú autópiaci kilábalás folytatódhat, az Opel pedig a pozícióit ezen a lassan növekvő piacon szeretné még tovább javítani!”

Opel újdonságokban 2012-ben sem lesz hiány. Az év elején kerül a kereskedésekbe a sportos GTC Astra és az új Zafira Tourer és még az első félévben érkezik az Opel megnövelt hatótávolságú elektromos autója, az Ampera. Emellett rövidesen 195 lóerős turbodízellel bővül az Insignia motorkínálata és rajtra készül a GTC Astrára épülő új OPC modell. A második félévben pedig további három új modellel jelentkezik az Opel.

További információ

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.