A kismama jólléte a babának is használ

2012.03.09. 11:45 Módosítva: 2012.03.12. 09:28
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Régóta közismert, hogy a kismamák egészsége és jó közérzete a magzat testi és lelki fejlődésére is pozitívan hat. Éppen ezért kiemelt jelentőségű, hogy várandósság hónapjai alatt a nők a lehető legnagyobb kényelemben és biztonságban érezhessék magukat. Erre kínál megoldást az Oxygen Medical terhesgondozása, amely a magánrendelések színvonalát egyesíti a szakértői gárda kedvességével.  Egy helyen elérhető mindaz, amire a kismamáknak szükségük van: nőgyógyászati ultrahang (akár 4D-ben is), genetikai ultrahang, laborháttér, szükséges szakorvosi konzíliumok, CTG vizsgálat. Igény esetén dietetikus, gyógytornász és kismamajóga-órák is szolgálják a leendő anyukák és babák egészségét.  Mindazok, akik nagyobb gyermeküket is magukkal hozzák, a vizsgálatok alatt a játszóházban helyezhetik el a kicsit.

A várandósság nehézségeket is tartogathat
A terhességet nem mindenki éli meg felhőtlenül, hiszen számos olyan lelki, testi problémát vethet fel, amelyek megoldásához szakértő segítségre is szükség lehet. Íme, néhány a  leggyakrabban jelentkező nehézségek közül:


- Reflux
A várandósság növeli az esélyt, hogy a gyomortartalom visszajusson a nyelőcsőbe, sőt, akár a garatba, szájüregbe is felkerüljön. Az éjszakai saváttörésnek nevezett jelenség nemcsak a pihenést zavarja meg, de veszélyes lehet, ha a folyadék a légcsőbe és a tüdőbe jutva visszatérő tüdőgyulladást és hörghururtot okoz. Mindezek elkerülése végett a szakorvos savlekötőket és életmód változtatást javasolhat.


- Visszerek
Az első trimeszter idején főként a hormonális hatások, később pedig a növekvő testsúly következtében változik meg a vénás keringés – ezek pedig elősegítik a visszerek kialakulását.  A láthatóan növekvő ereken kívül jelentkezhet például a lábdagadás, a láb feszülése, fájdalom, nehézláb-érzés, és súlyos esetekben felületes visszérgyulladás is kialakulhat. Mivel a terhesség önmagában is megnöveli a mélyvénás trombózis kialakulásának esélyét, fontos, hogy terhességi visszeresség esetén a kismama mihamarabb szakszerű tanácsokat kapjon a kezeléssel és a szövődmények megelőzésével kapcsolatban.


- Terhességi cukorbetegség
Azoknak a nőknek, akik terhességi cukorbetegséggel küzdenek, jelentősen megnő az esélyük egy későbbi 2-es típusú diabétesz kialakulására. Ráadásul ennek az állapotnak később komoly következményei lehetnek, szövődményeket és akár szülési komplikációkat is okozhat. (A gesztációs diabétesz miatt nagyobb súlyú babák gyakrabban elakadnak szüléskor, és gyakrabban fordul elő császármetszés is.) Éppen ezért elengedhetetlen, hogy a terhességi cukorbetegséget megelőzzük, illetve karbantartsuk szakorvosi felügyelettel.
Bármilyen panaszról is legyen szó, az Oxygen Medical humánkineziológusai és szakorvosai gyakorlatias életmód-tanácsadással is segítik a kismamákat. Az orvosi központ most két alkalomra szóló, megelőzésre és kezelésre is alkalmas életmód orvoslási felmérést és tanácsadást ajándékoz a kismamáknak, a terhesgondozás 9 hónapja alatt.
http://www.oxygenmedical.hu/terhesgondozas-szakterulet

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.