2012.04.06. 10:46 Módosítva: 2012.04.10. 11:44
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A Vertu elkészítette a Constellation Quest Ferrari-t, egy mobiltelefont, amely egyesíti magában a Vertu célkitűzéseit; a forradalmian új designt, a modern technológiát és luxusszolgáltatásokat és a speciálisan erre a platformra létrehozott Ferraris tartalmakat és élményeket. Ezek a különleges szolgáltatások csak a készülékek tulajdonosai számára lesznek hozzáférhetőek.

A Vertu design csoportja a telefon megalkotása során már a kezdetektől fogva szorosan együttműködött Flavio Manzonival, a Ferrari főtervezőjével, melynek eredményéről híven tanúskodik a Constellation Quest Ferrari letisztult és szofisztikált megjelenése.  Ahogyan Flavio Monzani fogalmazott: “A Constellation Quest Ferrari tökéletes példája annak, hogyan lehet összehangolni két külön világot: az autóipart és a luxus kommunikációt. A készülék eredeti inspirációjául a Ferrari 458 Italia szolgált; a tervezési folyamatban pedig született egy új termék, ami innovatív és egyedi, ugyanakkor tökéletesen megőrzi a Ferrari örökségét és legmélyebb lényegét. A telefon maga egy tanulmány arról, hogyan lehet a különféle anyagokat és kivitelezési lehetőségeket ötvözni a funkcionalitással és a teljesítménnyel.”

A készülék külső megjelenésének legszembetűnőbb jegye az ikonikus Cavallino Rampante, azaz az ágaskodó paripa, amit csiszolt rozsdamentes acélból készítettek, és a titánium akkumulátorfedő anyagába ágyaztak be. A Ferrari logó pedig a készülék előlapjának bőrborításából domborodik elő.
A Vertu kompromisszumot nem ismerő minőség iránti elkötelezettségének megfelelően minden egyes Constellation Quest Ferrari a lehető legaprólékosabb gonddal készül olyan luxus anyagokból, mint a csiszolt zafírkristály, a Ferrari borjúbőr, vagy a polírozott fekete kerámia, és minden egyes készüléket egy mester épít meg lépésről lépésre, aki aláírásával hitelesíti a végeredményt.

A Ferrari és a Vertu mérnökcsoportjainak közös erőfeszítései révén jött létre a Constellation Quest Ferrari újonnan módosított DLC (Diamond-like carbon, azaz gyémánt-tulajdonságú karbon) borítása. Extrém körülmények – mint fokozott kopás és nagy nyomás - közötti ellenállóképessége folytán ezt a borítást különféle kulcsfontosságú motoralkatrészeknél is használja a Ferrari a GT és Formula 1 autóiban. A készülék kialakításánál felhasznált borjúbőr pedig ugyanaz a kézzel varrott anyag, amellyel a Ferrari a GT autóinak belsejét borítja.

A Constellation Quest Ferrari analóg óráját a Ferrari 458 Italia minden más modelltől megkülönböztethető fordulatszámmérője inspirálta. Megkapó kialakításán túlmenően az analóg óra egy olyan interaktív eleme a készüléknek, ami utazás közben az otthoni időt is mutatja, csakúgy mint az aktív ébresztéseket és naptári bejegyzéseket, találkozókat, melyek folyamatosan frissülnek.

Csak ehhez a készülékhez érhető el az az új csengőhang-készlet, melyhez a Ferrari 458 Italia tesztpályán élőben rögzített hangját vették alapul.

A Constellation Quest Ferrari készülék tulajdonosai továbbá hozzáférést nyerhetnek különféle exkluzív Ferraris élményekhez, és részt vehetnek különféle egyedi és különleges Ferrari eseményeken a világ körül. Ezek a programok folyamatosan frissülnek, és a Ferrari éves, globális időbeosztásához igazodnak.

További információ

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.