Egészség hálapénz nélkül

2012.04.16. 13:43 Módosítva: 2012.04.16. 15:40
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Minőségi szakorvosi magánellátás gyorsan

Az egészségbiztosítás szóról eddig mindenkinek a kötelező járulékfizetés és az egyre romló rendelői és kórházi körülmények, no meg a hálapénz jutott eszébe. Kevesen tudják, hogy magán egészségbiztosítási alapon már minőségi, várakozási idő és hálapénz nélküli egészségügyi ellátások érhetőek el. Mindez a már 4 éves piaci tapasztalattal rendelkező UNION Biztosítónál ráadásul nem egy bennfentes réteg kiváltsága, hanem tömegigényt kielégítő szolgáltatás, sokak számára elérhető áron.

Nem TB, hanem egészségbiztosítás adómentesen

Magánszemélyek számára már több éve létezik, munkáltatóknak pedig január óta adó- és járulékmentesen adható dolgozói juttatás a privát egészségbiztosítás. Ha a munkáltató beépíti a dolgozói juttatási (akár cafeteria) csomagjába, akkor mindenki nyer: a munkavállaló is, aki kiadás nélkül kapja a szolgáltatást és a munkáltató is, amely adó- és járulékmentesen ad nagyon hasznos juttatást a dolgozójának. Az egészségbiztosítás adózási szempontból jelenleg a legelőnyösebb cafeteria elem, hiszen a sportesemények belépőjegyeinek kivétellel minden más juttatatási elemre legalább 30% közteher rakódik.

A biztosítók közül elsőként az UNION Biztosító ébredt, aki 2008 óta kínál magán egészségbiztosítást PrivateMed néven, az idén januári kedvező adózási szabályváltozások kapcsán pedig munkáltatók számára is kidolgozott ugyanilyet. A társaság jelentős tapasztalattal rendelkezik a biztosítási alapú egészségügyi szolgáltatásszervezésben, hiszen 4 éve országos szinten áll kapcsolatban kiváló állami és magán intézményekkel.

Szakorvosi ellátás, CT, MR vizsgálat pár napon belül
Az UNION egészségbiztosítása alapvetően a legtöbbünk által évente többször is igénybevett járóbeteg szakellátásra fókuszál. A beteg bármely szakorvosi ellátást igénybe tudja venni a meghatározott éves keretösszegeken belül. A keretösszegek úgy kerültek meghatározásra, hogy már a legkisebb csomag is több teljes körű kivizsgálást fedez. Egy átlagember egy évben 7-9 alkalommal megy szakorvoshoz. Már a legkisebb keretösszeg is alkalmas egy éven belül például teljes epekő- és allergológiai- és krónikus hörghurut kivizsgálásra. Ezek a vizsgálatok bőven elérik, sőt meg is haladhatják ezt a számot.

Természetesen, ha valakinek komolyabb betegsége van, azokra is használható a szolgáltatás, hiszen a keretösszeg felhasználható egynapos sebészetre és a nagy értékű orvosi diagnosztikai eljárásokra: MR, CT, PET-CT, Cardio-CT. Ezekre a vizsgálatokra általában hosszú heteket kell várni, ám a magán egészségbiztosítás megteremti a lehetőséget arra, hogy a beteg úgy jusson el néhány napon belül a szükséges vizsgálatra, hogy azzal nem sérti a vizsgálatra váró többi beteg érdekét. Mindez úgy lehetséges, hogy a diagnosztika nem az ő kárukra történik, tehát a soronkívüliség nem az „utolsókból az elsők” erkölcsileg aggályos elve alapján lehetséges, hanem a biztosító által kifizetett szabad egészségügyi kapacitások kihasználásából.

Hogyan vehető igénybe a szakorvosi ellátás?
Az egészségi panasszal – mint normál esetben is - fel kell keresni a háziorvost, aki beutalót ír a szükséges szakorvosi vizsgálatra. A beutaló birtokában a beteg felhívja az UNION Biztosító telefonos egészségügyi vonalát, ahol szakember szervezi meg számára a vizsgálatot vagy ellátást, sőt végig is kíséri a beteg útját, hogy segíteni tudjon, ha szükséges. Néhány napon belül a kiválasztott egészségügyi intézmény a megadott időpontban, várakozás nélkül látja el a beteget. És ami nagyon fontos: a számlát a biztosító rendezi az egészségügyi intézménnyel.

Kiváló egészségügyi intézmények országosan, vagy akár a saját „bizalmi” orvosunk
Az UNION a piaci szereplők közül egyedül 4 éves szolgáltatásszervezési tapasztalattal és az egész országra kiterjedő egészségügyi intézményi partnerhálózattal rendelkezik. Ez a partnerhálózat kiváló állami és magán egészségügyi intézményeket egyaránt magában foglal. Emellett a betegnek arra is lehetősége van, hogy a saját „bizalmi” orvosához forduljon (pl. nőgyógyászati problémák esetében ez természetes). Ebben az esetben is előzetesen fel kell hívni a biztosító telefonos egészségügyi vonalát. A különbség mindössze annyi, hogy az orvosi ellátás költségét a társaság számla ellenében utólag fizeti ki a betegnek.

Értékes extrák
A szakorvosi ellátásokat, egynapos sebészeti és képalkotó diagnosztikai eljárásokat számos értékes további szolgáltatás egészít ki. Ilyen a non stop egészségügyi telefonos információs vonal, ahol szakképzett orvosokkal hétköznapi nyelven lehet megbeszélni az egészségi problémákat, vagy a nemzetközi orvosi másodvélemény, illetve rokkantságra és égésre vonatkozó balesetbiztosítás. Ezen felül a kórházi extra költségek finanszírozására szóló kiegészítő biztosítás is köthető, valamint a magánszemélyek egyéb egészségügyi kiadásokat fedező kiegészítőt, a vállalkozások pedig külön költségelemként megjelenő szűrvizsgálatokat vehetnek igénybe.

Egy százastól naponta
A több éves szolgáltatásszervezési tapasztalatból adódóan a piacon a legjobb ár-érték arányt nyújtja az UNION egészségbiztosítása, ami így nem egy bennfentes réteg kiváltsága, hanem tömegigényt kielégítő szolgáltatás, sokak számára elérhető áron. A legkisebb és így legolcsóbb csomag évi 36 ezer forinttól már elérhető, ami naponta 100 forint kiadást jelent. És valljuk meg, mennyi mindenre adunk ki naponta indokoltan vagy feleslegesen egy százast. A saját egészségünk biztosítása pedig semmiképp nem nevezhető felesleges dolognak.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.