Újabb kedvezmények az Erste Banknál a Széchenyi Kártyához

2012.04.21. 09:46 Módosítva: 2012.06.11. 14:44
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Számlavezetési díjkedvezmény és ajándék vásárlási utalvány

Hitelínséges időkben a mikro, kis- és közepes vállalkozások számára a kedvezményes kamatozású támogatott banki hitel akár életmentő is lehet. Mekkora segítséget jelent a gyakorlatban a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel? Egy sikeres példa alapján bátran kijelenthetjük, hogy nagyon sokat.

Az Erste Bank egyik ügyfele - a Fix Kft. - 2010 augusztusában vett fel 5 millió forint Széchenyi Kártya Folyószámlahitelt. Az ipari gépek, berendezések javításával, irodai gépek karbantartásával foglalkozó cég a Széchenyi Kártya segítségével gyorsan helyre tudta állítani fizetőképességét. A megrendelések arányában jobban mertek készletezni, ezáltal a megrendelőiket gyorsabban tudták kiszolgálni. Mérséklődött a kiszolgáltatottságuk, nem kellett várni az import gépek, alkatrészek beérkezésére. Új fejlesztésként elindították a www.gepmania.hu web áruházukat, amely folyamatosan több, mint 9.000 terméket ajánl az érdeklődőknek. Ez egyértelműen sikersztori, amire mi magunk is büszkék vagyunk – meséli Tenke Gábor, az Erste Bank lakossági és mikrovállalati termékfejlesztési igazgatója.

A mikro, kis- és közepes vállalkozások finanszírozását segítő Széchenyi Kártya Folyószámlahitel 2012. április 16-tól újabb kedvezményes lehetőséget jelent az Erste Banknál. Amennyiben az új típusú hiteligénylés befogadása 2012. április 16. és 2012. július 13. között történik, és a folyósítás 2012. augusztus 31-ig megvalósul, a bank elengedi a számlavezetési díjat akár 7 hónapon át. Az akció emellett további kedvezményes elemmel is bővül: amennyiben az ügyfél teljesíti a futamidő első 3 hónapjára meghatározott tranzakciós feltételeket, vásárlási utalványt kap, amelyet a SPAR üzletekben lehet beváltani.

Az Ersténél egyaránt igényelhető a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel és a Széchenyi Forgóeszközhitel. Ezek az állami kamat- és garanciadíj támogatású hitelek gyors megoldást kínálnak a likviditás megőrzésére, forgóeszközök beszerzésére rövid és középtávon egyaránt – mondja az igazgató.

S hogy miért előnyös a vállalkozások számára az Ersténél igényelni Széchenyi Kártya Folyószámlahitelt? Mert ingatlanfedezet nélkül biztosíthatja a vállalkozás likviditását. Mivel a bankszámlához bankkártya tartozik, a hitelkeretet igénybe lehet venni anélkül, hogy az Erste bármely fiókját felkeresné az ügyfél – emeli ki az igazgató. Az 1+1 éves futamidejű szerződés révén, kevesebb adminisztrációs teherrel kell számolnia a vállalkozásoknak, ráadásul kamatot csak a ténylegesen felhasznált hitelösszeg után kell fizetni.

A Széchenyi Kártya Forgóeszközhitel pedig nem pusztán az átmeneti likviditási problémák áthidalására szolgál, hanem hosszabb, akár 36 hónapos futamideje miatt kifejezetten alkalmas forgóeszköz finanszírozásra. Az igényelhető hitel 1 millió forinttól maximum 25 millió forintig 100 ezer forintonként emelhető, így rugalmasan alkalmazkodik a hitelt igénylő vállalkozás finanszírozási igényeihez.

További információ

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.