Egészségbiztosítások a minőség jegyében

2012.05.08. 12:29 Módosítva: 2012.05.08. 16:14
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A legfontosabb kincsünk az egészségünk, mégis csak akkor gondolunk erre, amikor már baj van. Az egészségünk megőrzésével kapcsolatban számos praktikával és tanácsokkal találkozhatunk a környezetünkben nap, mint nap. Az egészségbiztosítás viszont olyan lehetőséget ad, amellyel konkrét lépéseket tehetünk egészségünk érdekében.

Az UNIQA tavalyi évben sikeresen bevezetett MediQa egészségbiztosítása megfelelő megoldást jelent mindazok számára, akik fontosnak tartják az öngondoskodás ilyen

formáját. De mit is takar az egészségbiztosítás?

Megfelelő ellátást a megfelelő időben. Várólisták nélkül, előzetes időpont-egyeztetéssel, emberközpontú környezetben vehetjük igénybe a korszerű berendezéseket alkalmazó egészségügyi szolgáltatásokat, így időben felfedezhető és megelőzhető a súlyosabb betegségek kialakulása. A MediQa járóbeteg-ellátás keretében biztosítja a betegségmegelőzés érdekében a megfelelő vizsgálatokat, továbbá a nagy értékű diagnosztikai és ingyenes szűrővizsgálatokat. Az ilyen szolgáltatások biztosítás megléte nélkül sokkal több időnket és pénzünket emésztenék fel. Teljesen más világba csöppenünk, mint amit eddig megszokhatunk.

Az UNIQA egészségügyi szolgáltató partnere, a Medicover révén színvonalas környezetben barátságos munkatársakkal találkozhatunk, így az eddig nehézkesnek és fárasztónak tűnő vizsgálatok most egyszerre megnyugtatóvá, gyorssá és egyszerűvé válnak. Itt minden rólunk és a kényelmünkről szól.

A MediQa még egyéb olyan speciális elemeket is tartalmaz, ami a mindennapi életünket teheti könnyebbé, bennünket pedig egészségesebbé. A termék részét képezi ugyanis a dietetikai és természetgyógyászati szaktanácsadás, így a vizsgálatokkal és az életmód-tanácsadásokkal együtt elérhető, hogy megfelelő minőségben élhessük életünket.

Nem feledkezhetünk meg a családokról sem! A gyerekekre már 1 éves kortól megköthető a biztosítás, melynek díja az életkor növekedésével változatlan marad. Azok számára, akik gyermekvállalásra készülnek, olyan egyedülálló szolgáltatást kapnak a MediQa-val, ami leendő gyermekük egészségének a záloga lehet – az őssejt-levételt. Mindehhez tanácsadást és anyagi támogatást nyújt a biztosítás.

Az öngondoskodás egy másik fajtája, az un. összegbiztosítás. A magyar piacon minden második megkötött betegségbiztosítás az UNIQA Med Help összegbiztosítása. Egy betegség alkalmával nem csak a magas költséggel járó orvosi ellátással és a drága gyógyszerekkel kell számolnunk, hanem a gyógyulási folyamathoz elengedhetetlen betegszabadság hátrányaival is egyben - jövedelmünknek ugyanis csak töredékét kapjuk meg. Így a növekvő költségek mellett csökkenő bevétellel kell szembenéznünk. A felmérések szerint Magyarországon a táppénzes esetek közül a hosszú, vagyis 1 hónapnál hosszabb táppénz az esetek 77%-át teszi ki!

Ezekben az esetekben lehet valóban nagy jövedelem-kieséssel számolni, melyekre optimális megoldást jelenthet a Med Help biztosítás.

A biztosítás kórházi ellátást igénylő betegség esetén összegtérítést nyújt, mellyel időt vagy szolgáltatást vehet meg magának a biztosított akár az UNIQA-val szerződésben álló partnertől is. A biztosítás az olyan váratlan súlyos betegségek, mint például szívinfarktus, rosszindulatú daganatos betegség, agyi érkatasztrófa és krónikus veseelégtelenség esetén is fedezetet nyújt a biztosított gyors és megfelelő kezelése érdekében.

A legnagyobb előrelépést a magán-egészségbiztosítások területén az idei adótörvény változás okozta, mely szerint a munkavállalók számára adó- és járulékmentes cafeteria-elemként adható a kockázati életbiztosítás mellett, az egészségbiztosítás is. A szakemberek nagy érdeklődésre számítanak a munkáltatók részéről, hiszen az adómentessége miatt a biztosítás az egyik legköltséghatékonyabb béren kívüli juttatás.  A vállalatok különböző csomagok közül választva tudják a munkavállalókat jutalmazni. A biztosítás segít a dolgozók minőségi egészségügyi ellátásában, akik várólisták nélkül, 48 órán belül eljuthatnak a megfelelő vizsgálatra, ezáltal felgyorsítva a felépülésüket és egyidejűleg csökkentve a munkából kiesett időt.

Amennyiben további tájékoztatást szeretne kapni az UNIQA egészségbiztosítási termékeiről, kattintson ide!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.