2012.06.05. 16:51 Módosítva: 2012.06.06. 11:12
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
címmel mutatja be az Alexandra kiadó

2012. június 9-én szombaton 19 órától az A38 Hajón
TEMESI FERENC: BARTÓK

című regényét. Temesi Ferenc negyven évvel ezelőtt határozta el, hogy megírja Bartók Béla, a világhírű magyar komponista és zongoraművész életét. Többéves kutatás, felkészülés után 2012-re született meg a nagyregény. A mű nem tekinthető hagyományos életrajzi regénynek, a szerző ugyanis a kronológiából kilépve, nem-lineárisan építi fel Bartók Béla „életjárását”. A regény a Fibonacci-számsoron alapszik, az aranymetszésen.  Ennek egyik vonulatában magának az írónak, Temesi Ferencnek a „gatyaváltás”, tehát a rendszerváltás utáni történetét is megismerjük.

Temesi műve a totális 20. század, de belelóg a 21.-be is. A regény tehát mindvégig élő, szenvedélyes módon kapcsolódik a jelenhez. És a 21. század egyik alapkérdéséhez: az identitáshoz, az identitáskereséshez. Vajon miből építkezik önazonosságunk? Mit jelent bartóki módon magyarnak lenni?

Temesi Ferenc nagyregénye a mai magyar irodalmi élet jelentős eseménye. Hosszú várakozás előzte meg, előreláthatólag nagy visszhangja lesz.

A regényt bemutató összművészeti esemény sztárvendége Roby Lakatos lesz. A világhírű hegedűvirtuóz, Menuhin felfedezettje és tanítványa erre az eseményre érkezik Budapestre. Török Ádámmal és a Mini Trióval lép az A38 színpadára. Tarján Tamás és Vallai Péter mutatják be a regényt. Közreműködnek továbbá többek közöttDresch Mihály és Lukács Miklós duója,David Yengebarian.Duda Éva és társulata az Allegro Barbaro-ra mutat be táncjelenetet. Az eseményt Böhm György rendezi.

Azoknak, akik az Ünnepi Könyvhéten és a helyszínen Temesi Ferenc Bartók című regényét megvásárolják, a belépés ingyenes!

Partnerükkel együtt ingyen vehetnek részt a bemutatón azok is, akik megosztják az eseményt a http://www.facebook.com/events/324454750963258/ oldalon.

Belépőjegyet nyerhet az a 30 Index-olvasó is, aki beküldi a helyes választ az alábbi kérdésekre:

Sajnáljuk, ez a játék már lezárult!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.