2012.06.07. 11:10 Módosítva: 2012.06.15. 17:41
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Erre a kérdésre is választ kaphatnak azok, akik Szekszárdon, a Nefelejcs köz 12.-ben nyílt Helyi Élelmiszer Boltba ellátogatnak. A bolt több mint egy élelmiszerüzlet: információs pont és találkozóhely.

Akár a mindennapi kenyeret és egyéb alapvető élelmiszereket, akár az ajándékba szánt környékbeli olajakat, lekvárokat, pálinkát vagy a kisebb pincészetek borait keresi valaki, megtalálja, ráadásul a választásban segítséget is kap. Tényleg visszatér itt a régi idők fűszeresboltjának hangulata, ahol a vevőket nemcsak áruval, de jó szóval, mosollyal, információkkal – személyes kapcsolattal is várják.

A kínálat az állandó elemeken kívül folyamatosan bővül: részben a szezonalitásnak köszönhetően, hiszen itt nincs spanyol paradicsom és török uborka, megvan viszont minden, ami a környéken éppen érik. A termelők is egyre lelkesebbek: a kezdeti néhány fajta sajt helyett ma már sokkal szélesebb választékot találnak a tehén- vagy éppen a kecskesajt-pártiak. A cél természetesen az, hogy a tőkehústól a nyerstejig előbb-utóbb minden kapható legyen.

 szekszardi bolt nyitas

Mindenképpen érdemes ide betérni: megkóstolni azt a bizonyos márcot, vagy enni egy jó szendvicset, amibe mi válogattuk a környékről származó ízes falatokat.

A Szekszárdi Helyi Termék Bolt a hét minden napján reggel 6-tól este 8-ig várja a vásárlókat Szekszárdon, a Nefelejcs köz 12-ben. A nyitvatartási időn kívül pedig a www.szekszarditermek.hu ad folyamatosan frissülő információkat.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.