Karnyújtásnyira a 99%-os roamingköltség csökkentés

2012.07.03. 16:49 Módosítva: 2012.07.03. 16:57
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A nyaralás/telelés során külföldre utazó honfitársainknak egyre komolyabb fejtörést okoz az itthon mindennapossá vált folyamatos hang- és adatkapcsolat költséghatékony fenntartása. Sokan nem tudnak teljesen elszakadni az internettől, hivatalos- és magánügyeiket külföldről is szeretnék kézben tartani.

2011-ben kezdte meg működését az a cég, amely roamingmentes külföldi mobilinternet szolgáltatást biztosít a külföldre látogató felhasználók számára. A No Roaminggal akár a roamingköltségek 99%-a megtakarítható. Például, ha átlag mobil-előfizetőként egyhetes utunk során 1GB adatot forgalmazunk a világhálón (ez napi munkavégzés mellett könnyedén összejön, különösen, ha a céges állományokat részben vagy egészben távoli kiszolgálón tároljuk, és ha esténként megnézünk 1-2 Youtube videót), akkor a 246-7000.-Ft/MB-os egységár mellett* a hónap végén 246.000-7.000.000.-Ft lesz a külföldi adatforgalommal generált összeg a számlán (bizonyára ez utóbbi esetben idejében kapunk értesítőt, de belegondolni is rossz). Mindez a No Roamingnál 6.000-18.000.-Ft, sőt Horvátország – mint a legnépszerűbb nyári desztináció – esetében már korlátlan (a nemzetközi Fair Use Policy alapján napi 1GB után lelassítva) adatforgalmat biztosító megoldás is elérhető 9.000.-Ft-ért.

A SIM-kártya nem minden, hiszen sokan vagyunk, akik a szolgáltatótól vásároltunk okostelefont, amely ezáltal nem hálózatfüggetlen és nem használható a külföldi SIM-kártyával. Ilyen esetben a No Roaming USB-modemet vagy MiFi routert biztosít számunkra. Előbbivel számítógépünket, netbookunkat csatlakoztathatjuk a világhálóra, míg utóbbi vezetéknélküli hálózatot hoz létre, amelyen keresztül akár a család minden tagja saját eszközén netezhet.

Ezen túl kiegészítő szolgáltatásokkal – költséghatékonységi tanácsadással, telepítéssel és távoli támogatás biztosításával járul hozzá a No Roaming, hogy nyaralásunk zavartalan, kommunikációnk pedig zökkenőmentes legyen.

* forrás: az egyik hazai mobilszolgáltató oldala

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.