2012.10.19. 15:00 Módosítva: 2012.10.24. 10:25
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Olimpiai jégkorong-selejtező, lovas világkupa és a tenisz legnagyobbjait felvonultató torna: nem minden nap futunk bele ilyen kaliberű sporteseményekbe. Mindez ráadásul egy helyen, a BudapestArénában.

A sport furcsa jószág: egy-egy gigantikus sportesemény semmivel sem összehasonlítható hangulata legtöbbször azokat is képes magával ragadni, akik egyébként nem különösebben rajonganak egy sportágért sem. Ellenségeket békít ki, barátokat fordít egymás ellen, vadidegeneket kovácsol közösséggé. A BudapestAréna november elejétől decemberig jócskán tesz azért, hogy a saját bőrünkön tapasztalhassuk meg, milyen is egy nagy kaliberű sporthappeninget testközelből megélni.

Olimpiai jégkorong-selejtező a magyar válogatottal

November 9-től 11-ig rögtön egy tétmeccsekkel teli sorozattal, a Jégkorong Olimpiai Selejtezőtornával indul az Aréna sporthónapja. A szocsi téli olimpián való részvételhez vezető első lépésként a magyar csapatnak a hollandokkal, a litvánokkal és a horvát válogatottal kell az Aréna jegén megmérkőznie. A csoportgyőztes ezután Lettország felé veheti az irányt, hogy újabb csatákban bizonyítson. A magyar válogatott számára nem csak a hazai pálya miatt lehet jó ómen a budapesti helyszín, hiszen 4 éve is a főváros adott otthont a vancouveri olimpiára selejtező mérkőzéseknek – a viadalt az itthoniak akkor három győzelemmel zárták.

A négyesfogathajtás legjobbjainak csatája

Hasonló érdeklődésre tarthat számot az OTP Bank Lovas Világkupa: a november 30. és december 2. között megrendezendő fedeles négyesfogathajtó világkupa-sorozat negyedik állomásán ugyanis a műfaj legjobbjai mérik össze erejüket. Az eseményen ott lesz a világbajnok Boyd Exell is, a magyar tulajdonban lévő fogatot hajtó ausztrál versenyző mellett pedig a 2004-ben csapatvilágbajnok Dobrovitz József is a lovak közé csap. A nemzetközi mezőnyből a sorozat sorsolása alapján a hollandok igencsak szép számmal képviseltetik magukat: Ijsbrand Chardon, Koos De Ronde és Theo Timmerman egyaránt ott lesz a versenyzők között. A szervezők jogosultak szabadkártyák kiosztására, így meghívottként valószínűleg a hatszoros világbajnok Lázár Zoltán is rajthoz áll majd.

Teniszsztárok testközelben

A maximális tempót diktáló jégkorong és fogathajtás mellett a tökéletes koncentrációt és kondíciót igénylő tenisz sem marad ki a BudapestAréna sportdömpingjéből. A december 4-én, immár 5. alkalommal megrendezett Tennis Classics évről évre a legnagyobb egykori és jelenlegi tenisznagyságokat hozza el a fővárosba: eddig olyan legendákkal találkozhattunk, mint például az egyéniben 7 Grand Slam-tornát nyert John McEnroe vagy éppen a svéd Björn Borg, az egyetlen teniszező, aki három egymást követő évben mind a Roland Garroson, mind Wimbledonban győzni tudott. A közelmúlt nagy nevei közül többek közt Ivan Lendl és Stefan Edberg, a mai ászok közül pedig mások mellett Gaël Monfils és Tomáš Berdych tette tiszteletét eddig a rendezvényen.

Az idei szereplők közt találjuk a Roland Garros-győztes és egykori világelső Carlos Moyàt, illetve a csak teniszzsonglőrként emlegetett Mansour Bahramit, emellett a sármos ausztrál fenegyerek, a minden idők leggyorsabb adogatásával büszkélkedő Mark Philippoussis is ott lesz. Az ígéretes francia tehetség, Gilles Simon sem hiányozhat az eseményről, de a szerb Janko Tipsarević is jó pár kellemes pillanattal ajándékozza majd meg a közönséget. A 14 éven aluliak mindegyik árkategóriában 50%-os kedvezménnyel válthatnak jegyet az eseményre.

Egy nap az egészségért

Ha nem csak nézni, de csinálni is akarjuk, a BudapestAréna erre is teremt lehetőséget: november 25-én a hatalmas épület valamennyi tere megtelik a rendszeres testmozgás megszállottjaival. A 7. Tesco Fittaréna persze nem csak az edzett és szakmailag képzett látogatókat várja: mindenkire számítanak, aki szeretne egy napot mozgással, népszerű hazai edzők jelenlétében eltölteni. A nagyszínpadon a legismertebb fitneszelőadók váltják egymást, köztük Béres Alexandra, Katus Attila és Rubint Réka.

Az Aréna emeletein 5 különböző tematikus különterem közül válogathatunk, a Body&Mind teremben pedig a jóga és a gerincgimnasztika irányzataival lehet megismerkedni. Az egyik legnépszerűbb terem nagy eséllyel a táncnak szentelt helyiség lesz – a latin mozdulatoktól az afrodance-ig –, de azok is jól járnak, akik az egészséges táplálkozás hívei. Az ideiglenesen pihenni vágyóknak érdemes benézniük az Életmód Expo és Fitnesz Park területére, ahova többek közt a fitneszstúdiók és a sportmárkák forgalmazói települnek ki.

A BudapestAréna eseményeire a TicketA jegyirodában lehet jegyet váltani.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.