2013.01.29. 08:50 Módosítva: 2013.01.29. 13:28
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

„Döntöttél már, hogy hová?” – hangzik el már akár századszor is a kérdés a felvételi időszakában a legtöbb családban.  A régen olyan egyszerű döntés, hogy orvos leszek, vagy közgazdász, mára már egy többismeretlenes egyenlet megoldásával is felér.  Ma már nem csak a humán vagy reál beállítottság számít, felmérjük a kompetenciákat, utána a pénztárcánkat, és ezek alapján hozzuk azt a döntést, ami az egész életünket meghatározza.

Épp ezért megmosolyogtam, amikor egy közösségi oldalon egy érdekes játékra bukkantam. Lesz, ami lesz, végigcsináltam, és megdöbbentett, hogy pár kérdésből tényleg leszűrte a számomra megfelelő szakot. Úgy gondoltam, utánanézek ennek az intézménynek, tetszett a habitus, és az, hogy felvállalta ezt a kommunikációt.

Nyomozás indul! Cél”személy”: Zsigmond Király Főiskola, helyszín: Óbuda.

A legegyszerűbb elvegyülni a tömegben, és kérdezgetni, hiszen úgy sem ismeri egymást senki. Gondoltam! De nem így volt, mint kiderült, még a levelezősök is összejárnak, és részt vesznek a bulikon, így ez a tervem kudarcot vallott, maradt az egyenes kérdezés. Első utam mindig a hallgató, így odamentem egy csapathoz, akik épp ebédeltek. Megkérdeztem, mi a véleményük a ZsKF-ről mint oktatási intézményről, és mint campusról, mert azt tervezem, hogy idejönnék másoddiplomázni. Egy karakán nagy dumás csajszi szavait idézném:” A suli kapuján belépve te is érezni fogod, nálunk a félév nem a 132 nap szürke árnyalata, az unalom ismeretlen fogalom. Zsigmondosnak lenni életérzés!” Majd azonnal megmutatta a facebookos buliképeket. Nincs több kérdés, hallgatói élet: rendben!

Nézzük az oktatást. Tanulni kell, a diplomát itt sem adják ingyen – de legalább van többféle ösztöndíj – és reprezentatív kutatások alapján az itt végzett álláskeresők 97%-a három hónapon belül el tud helyezkedni, ebből 80% a szakmájában – mondták többen  is. A gyakorlati helyek tényleg jók, csak pár, a teljesség igénye nélkül: Music Fm, RTL Klub, Hír TV, K&H Bank. Az oktatókat nézve igen magas a színvonal, hiszen számos olyan nevet láttam, akikről már olvastam, vagy hallottam a felsőoktatásban. A nyelvoktatás nappalisoknak angolból és németből ingyenes. A hallgatói elmondások alapján az órák érdekesek, és még a gazdasági szakokon lévő lightos matek sem unalmas. Összefoglalva ez a rész is rendben!

Újabb teszt, átjelentkezni szeretnék! A HIK-en, ahogy itt nevezik, Hallgató Információs Központ, egy ablakos az ügyintézés, tehát mindent el tudsz intézni egy helyen – olvasom a honlapon. És tényleg: a hölgy kedves volt, készséges, segített, adott papírokat, elmondta nekem mit kell beszerezni, és hogyan tudok mindent a leggyorsabban elintézni, és ha elakadnék, akkor jöjjek, segít. Tanulmányi ügyintézés rendben!

Egy szónak is száz a vége, a Zsigmond Király Főiskola nekem megtetszett, szimpatikus volt a fogadtatás, és jókat olvastam róla. Tetszett, hogy nem rettentek meg az állami helyek megvonásától, azonnal indítottak részösztöndíjas helyeket, plusz a K&H Bankkal közösen 75%-os finanszírozást. A stabilitást bizonyítja, hogy már ötödik éve nem emeltek tandíjat. Ezen kívül látszik az összefogás és az összetartás, a tanárok, a dolgozók beszélgetnek a diákokkal, az egész olyan családias volt. Szóval, ha hovatovább, nézd meg a ZsKF-et. Szerintem RENDBEN!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.