Csomagküldés – igazán kényelmesen!

2013.03.08. 14:48 Módosítva: 2013.03.08. 15:58
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Gyorsaság, minimális adminisztráció, költséghatékonyság, biztonság, egyedi kézbesítési megoldások. Ezek azok az alapvető piaci igények, amelyekre a Magyar Posta létrehozta korszerű csomagszolgáltatását, az MPL Üzleti csomagot .

A szolgáltatás bevezetése része annak a folyamatnak, melynek célja a Magyar Posta csomaglogisztikai portfoliójának megújítása, racionalizálása. Ennek első terméke a rendszeresen feladó partnerek részére tavaly bevezetett MPL Üzleti csomag, melyet sok vállalkozás, webáruház már kipróbált és elégedetten használ, hiszen 9 hónap alatt több mint 1 millió darabot adtak fel. A februártól már szerződés nélkül is elérhető szolgáltatás ideális megoldás mindazon lakossági feladónak és vállalkozásnak, akinek fontos, hogy a csomagja akár a következő munkanapon a címzetthez érjen, választási lehetőséget kínáljon a küldemény átvételi helyéről, e mellett speciális különszolgáltatások is rendelkezésére állnak.

Ilyen speciális igény lehet például, a címzetteknek kényelmes, délutáni vagy szombati kézbesítés, a kétszeri kézbesítési kísérlet, a törékeny és terjedelmes küldemények kezelése, a címzett értesítéséről szóló e-előrejelzés, és a küldemény kézbesítési adatait tartalmazó e-értesítés elektronikus szolgáltatások. A küldeményeket a Magyar Posta munkatársai akár háznál is felveszik és lehetőség van azok postákon vagy 55 kijelölt MOL töltőállomásokon történő átvételére, de természetesen továbbra is kérhető a háznál történő kézbesítés is. A csomagok útja a cég honlapján a nap 24 órájában nyomon követhető. A különszolgáltatások közül többet díjmentesen lehet igénybe venni, hiszen az alapdíj tartalmazza azokat.

A társaság a küldeményáramlás dokumentálására is praktikus megoldást kínál szerződéssel rendelkező partnerei részére. A dokumentum-menedzsment szolgáltatás keretében a feladott csomaghoz tartozó dokumentumokat az igénybevevő instrukciói alapján a postai munkatársak aláíratják az átvevővel, majd azokat összegyűjtve, a szerződésben foglalt rendszerességgel az igénybevevő részére visszajuttatják.

Az MPL Üzleti csomag készpénzes ügyfelek esetében szerződés nélkül, a rendszeresen feladó ügyfeleknél pedig egyetlen szerződéssel és egyféle címirattal vehető igénybe, ez utóbbihoz a címirat kitöltő programot díjmentesen bocsájtja a Posta az üzleti partnerei rendelkezésére.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.