A barna nádcukor csábító ízvilága

2013.05.17. 11:44 Módosítva: 2013.05.21. 17:47
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Kevés ember él a Földön, aki ellen tud állni a csábító édes ízeknek, melyek meghatározzák étrendünket. Sokszor olthatatlan vágyat érzünk, hogy egy kis cukros boldogsághormonnal kényeztessük magunkat.

Persze vannak olyanok, akik nem édesszájúak, de a kávét azért még ők is megédesítik.Az édesítésnek azonban számos formája van, egyéntől függ, hogy melyik felel meg ízlésének. Egyre népszerűbb édesítő a barna nádcukor,amely enyhén karamellás aromájával minden ételt igazán megfűszerez. Ennek a csábításnak nem enged ellenállni a NESCAFÉ legújabb fejlesztése,a valódi barna nádcukorral gazdagított 3in1 sem.

A legáltalánosabb édesítőként használt fehér répacukor mellett ma már a cukrok, édesítők számos fajtája megtalálható a boltokban, a gyümölcscukrokkal, mézzel, nyírfacukorral vagy akár barna nádcukorral is ízesíthetjük ételeinket. Ráadásul ezekhez a cukrokhoz mostanában egyre könnyebben hozzá lehet jutni.

De miben más a barna nádcukor, mint fehér társa? 
A barna nádcukrot – ahogyan a neve is utal rá – cukornádból nyerik ki. A cukornád 4–6 méter hosszú szárának levelében halmozódik fel a cukor. Már ennek a lének az összetétele is eltér attól a cukortól, amelyet a répacukor tartalmaz, első ránézésre is meg lehet állapítani a különbséget, hiszen míg a cukornád leve ebben az állapotában is finom, édeskés illatú, addig a cukorrépa lé illata ilyenkor még nem hasonlít a cukornál megszokott illatra.
A nádcukrok között nagy különbségek lehetnek, amelyet leginkább az éghajlat határoz meg. A nádcukrot a trópusokon termesztett cukornádból nyerik ki és feldolgozása során semmilyen adalékanyaggal nem találkozik, így egy teljesen természetes, színezékektől és aromáktól mentes tiszta cukrot kapunk. A tiszta nádcukor édesítő hatása jelentősen erősebb a fehér répacukornál, ez azt jelenti, hogy ha egy süteménybe fehér répacukorból 100 g-ot kell használnunk, akkor barna nádcukorból elég 80 g is. Ráadásul különleges egzotikus íze megfűszerezi ételeinket és italainkat.
Számos recept elengedhetetlen tartozéka a kényeztető barna nádcukor, amely természetes melasztartalmával egészen speciális ízvilágot kölcsönöz ételeinknek. A nádcukor a háziasszonyok egyre nagyobb kedvence, különösen az édes ételekben érvényesül karamellás aromája, amely jól kiemeli más alapanyagok ízét is, mint a kakaó, a narancs vagy a málna. Tehát ne habozzunk a nádcukor felé fordulni főzés közben, hiszen egy apró kis változtatással az ételek egy teljesen új és különleges oldalát ismerhetjük meg.
Persze ne feledkezzünk el a kávéról sem, hiszen a nádcukor enyhén karamelles íze kiemeli a kávé aromáját és illatát, így kényeztetve érzékszerveinket. A valódi barna nádcukorral gazdagított NESCAFÉ 3in1-al bármikor meglepheted érzékeidet!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.