2013.06.21. 13:22 Módosítva: 2013.06.21. 15:55
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Hatszázezer embert vonzott a mozikba 1997-es bemutatása után a Csinibaba című film, amelyről a korabeli kritikus azt írta: „Megszületett az igényes tömegfilm.” A hatvanas évek világát idéző szatíra sikeréről az akkori Magyar Nemzetnek adott interjújában Tímár Péter rendező elmondta: „Bár be voltunk zárva ebbe az országba, és a hatalom az emberek nyakán ült, mégis, amikor úgy tűnt, itt lehetetlen létezni, boldogabbak voltak az emberek. Apáink megtanultak élni… "

A groteszk karakterek, mint a buzgó tömbházmesteré, a hivatásos köntörfalazóké, a könnyedén kihasználható bugyutáké, már régóta színpadra kívánkoztak. Most teljesül ez a kívánság: július 5-én és 7-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon megelevenedik a Csinibaba. A közönség is ekkor veheti birtokba a frissen felújított Margitszigeti Nagyszínpad új nézőterét és csodálhatja meg a színpad feletti új, impozáns tetőt.

Fotó: Fehér Alexandra
Fotó: Fehér Alexandra

A 75 éves születésnapját ünneplő Margitszigeti Szabadtéri Színpad első idei szabadtéri bemutatója a Győri Nemzeti Színház társulatával valósul meg Kszel Attila rendezésében. A „zenés visszarévedés a 60-as évekbe” igazi időutazást kínál, olyan ismert színészek közreműködésével, mint Csankó Zoltán, Forgács Péter, Töreky Zsuzsa, Kiss Tünde.

Garantáltan nem lesz szomorkás a hangulata annak, aki részt vesz a két szabadtéri Csinibaba-bemutató valamelyikén. Különös éjszakában lesz része, és hazafelé talán azt fogja dúdolni, hogy Susu bolondság.

További információ: www.szabadter.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.