2013.08.26. 11:31 Módosítva: 2013.08.26. 16:43
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési program célkitűzéseinek megfelelően a központi közigazgatás személyzeti politikája is megújul. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által kidolgozott Kormányzati Személyzeti Stratégia végrehajtásával az egységes közszolgálati életpálya modell fokozatos kialakítására kerül sor. A polgári közigazgatási, a rendvédelmi, a honvédelmi és a nemzetbiztonsági szolgálatok személyi állományának egységes kiválasztási és teljesítményértékelési rendszerének kialakításával lehetőség nyílik az egyes hivatásrendek közötti átjárhatóságra. A személyi állomány magas színvonalú képzésének eredményeként hatékony, EU-konform közigazgatási tevékenység elvégzésére válnak alkalmassá a közszolgálatban dolgozók, amely hozzájárul a szervezeti kultúraváltáshoz, és elősegíti az ösztönző jellegű, ügyfélorientált szolgáltatást. Ennek eredményeként még egyszerűbbé válik az ügyintézés, még átláthatóbbak lesznek a feladatok és az azokhoz igazított közigazgatási szervezet.

A közigazgatás a fejlődésnek köszönhetően egyre hatékonyabban reagál az új kihívásokra, felkészültség, precizitás, szakszerűség, gyorsaság, elkötelezettség, segítőkészség, innováció jellemzi mind az irodai környezetet, mind az itt dolgozókat. A közszolgálat elmúlt években lezajlott dimenzióváltásának köszönhetően ma már többet jelent a rábízott feladatok egyszerű végrehajtásánál és az állampolgárok kiszolgálásánál. A közigazgatás új lendülete és a közszolgálatot végzők mellett a társadalomra is jelentős hatást gyakorol.

Állampolgárként

A megújuló közigazgatásnak köszönhetően könnyebbé és egyszerűbbé válik a mindennapokat érintő ügyintézés. Egyre szembetűnőbb az a dimenzióváltás, mely hatékonyabbá és eredményesebbé teszi a munkát, ügyfélbarát hivatalok, dinamikus és lendületes szakmai gárda teszi gyorsabbá az állampolgárok számára a mindennapokat. A változás során kialakult új típusú rendszerszemlélet feltárja a felmerülő problémák lényegét, folyamatosan vizsgálja a kérdésekre adott válaszokat, a tapasztalatok összegyűjtésével és átadásával könnyebbé válik a későbbiekben a problémák megoldása.

Közszolgálati tisztviselőként

Az újragondolt közigazgatás a közszolgálatban dolgozók számára is számtalan pozitív változást jelent. Még megbecsültebb, szakmailag még képzettebb munkatársak adnak lendületet nemcsak az ügyfeleknek, hanem a belső, szakmai szervezetrendszernek is. Az elhivatottság, szakértelem, dinamizmus, precizitás, pontosság, megbízhatóság, innovatív szemlélet megalapozza a közigazgatás versenyképességét. A közigazgatás jól átgondolt karrierrendszere nemcsak biztonságot nyújt a benne dolgozóknak, hanem kiszámíthatóvá teszi az elvárható életpályamodellt. A közigazgatás szemléletváltása jelentős változásokat eredményez az itt dolgozók munkájában és az ügyintézés korszerűsödésében egyaránt, a megújulás és a lendület vetíti előre a Magyary Program eredményességét.

A fenti eredmények az Új Széchenyi Terv keretén belül, az ÁROP-2.2.5-0001 kódszámú „Humánerőforrás- gazdálkodás a központ közigazgatásban” című kiemelt projekt mentén, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósultak meg.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.