Rekordösszegű adománnyal támogatja a beteg gyerekeket az MVM Csoport

2013.11.20. 13:59 Módosítva: 2013.11.22. 08:57
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Az MVM Csoport vezetői összesen több mint 140 millió forint támogatást adtak át 14 segélyszervezet, intézmény, kórház és alapítvány képviselőjének a hatodik Élménynapon. Az összegből többek között kórtermeket és laboratóriumokat újítanak fel, valamint különleges eszközöket vásárolnak majd a beteg gyerekek gyógyulását segítő szervezetek. Eközben az elmúlt évek hagyományait követve idén minden eddiginél több fogyatékkal élő, tartós kórházi kezelésre szoruló beteg kisgyermek a már gyógyult és egészséges társaival együtt vette birtokba a Millenárist, amely a társaságcsoport szervezésében idén a környezettudatos szemléletre tanító Magyar Népmesék Birodalmává változott. A rendezvényen a nemzeti energetikai társaságcsoport több mint száz önkéntese is gondoskodott az 1300 kisgyermek és családtagjaik felhőtlen, legszebb napjáról.

„Az MVM Csoport Magyarország és egyre inkább a régió meghatározó energetikai szereplője, így erkölcsi kötelességének tekinti, hogy hozzájáruljon a társadalom, szűkebb és tágabb környezetünk, közösségeink fejlesztéséhez, támogatásához. Az MVM Csoport sokféle területen támogatja a fiatalok boldogulását, de ezek közül is kiemelkedik legnagyobb kincsünk, gyermekeink, a jövő generációinak egészsége. Büszke vagyok arra, hogy idén rekord összeggel, tizennégy szervezetet támogatva, mindösszesen 141 millió forinttal állhattunk a legnemesebb kezdeményezések mellé” – mondta Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és energiakereskedő leányvállalata, az MVM Partner ZRt. hosszú évek óta szervezi meg a beteg, tartós gyógykezelésre szoruló és gyógyult gyermekek Élménynapját. A rendezvény célja, hogy a kicsik és hozzátartozóik legalább egy napra felhőtlenül szórakozhassanak, élvezhessék gyermekkorukat. Az Alma Együttes vagy Szandi koncertje, Holcz Gábor bűvészmutatványai, a SOS Gyermekfalu műsora mellett kézműves foglalkozások és játékos szemléletformáló feladatok várták a több mint 1300 résztvevőt. A kicsik a Magyar Népmesék Birodalmában ismerkedhettek meg a legfontosabb energiaforrásokkal, a tudatos energiahasználat jelentőségével.

„Közös feladatunk, hogy a lehető legtöbbet tegyük a beteg és a fogyatékkal élő gyermekek minőségi ellátásáért és gondozásáért, azonban azt is fontosnak tartjuk, hogy minden évben legalább egyszer legyen egy nap, amikor a kicsik és a szüleik elfeledhetik a problémáikat és gondtalanul szórakozhatnak. A gázüzletág területén jelentősen megerősödött nemzeti, integrált, energetikai társaságcsoport több mint száz önkéntes munkavállalója segített abban, hogy minden korábbinál több gyermeknek nyújtson maradandó élményt.” – mondta Horváth Péter, az MVM Zrt. vezérigazgatója.

  

Az elmúlt öt év több tízmillió forintos adományaiból többek között speciális orvosi műszerek beszerzését, épületek felújítását, vagy éppen fogyatékkal élő gyerekek lovas terápiáját finanszírozták. Ebben az évben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület, a Down Alapítvány, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a Semmelweis Egyetem I. és II. számú Gyermekgyógyászati Klinikája, a Bethesda és a Heim Pál Gyermekkórház, az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, a Gondolkodj Egészségesen Alapítvány, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet Központi Fizioterápia, az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, a Daniló Sportegyesület, a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület és a KézenFogva Alapítvány fordíthat jelentős összegeket a gyerekek testi és lelki gyógyítására.

„Az MVM Partner évek óta hagyományosan jótékony célra fordítja a karácsonyi ajándékozásra szánt keretét. A partnereinknél, és büszkén mondhatom, hogy a dolgozóinknál is azt tapasztalom, hogy támogatják ezt a hagyományt, és jó szívvel engedik át az ajándékuk értékét azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.” – tette hozzá Bally Attila, az MVM Partner ZRt. vezérigazgatója.

Immár hagyomány, hogy az MVM Partner ZRt. Élménynapja során a társaságcsoport önkéntesei is közreműködnek a kicsik szórakoztatásában. Az MVM Csoport több mint 100 munkatársa – köztük a topmenedzsment tagjai – segített az apró vendégeknek az öltözködésben, a játékok kipróbálásában, a csoportok kísérésében, a pihenőszobában pedig mesét olvastak nekik.

 
 

Az MVM Csoport szintén hagyományosan jótékony célra fordította a karácsonyi ajándékozásra szánt keretét: az Élménynap alkalmából az MVM Zrt. és az MVM Partner ZRt. összesen 141 millió forintot adományozott tizennégy egészségügyi intézménynek és gyermekgondozó szervezetnek és alapítványnak, amelyet a betegellátó eszközök pótlására, az intenzív osztályok felújítására, laboratóriumi részlegek fejlesztésére, az alapítványok működésének biztosítására, az alapvető tevékenység támogatására fordítanak.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.