Merész finomságok a karácsonyi vásáron

2013.12.16. 17:53
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Krampampuli és forró koktélok, elvitelre lime ízű belga forró csoki pasztillák – a klasszikus forralt bornak idén új kihívói akadtak a Bazilika előtti karácsonyi vásáron. Mik a legegészségesebb fogások, hogyan készül a KOLBice és mi az a cronut? Egy biztos; idén a programkínálat mellett a gasztro felhozatal is hihetetlenül széles.

Az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozaton több tucat kiállító várja kreatív finomságaival, hogy idén még emlékezetesebbé tegyék a közös vásári forralt borozásokat és lakomákat.

Ezen a hétvégén Stiller Tamás, a Samsung séfje is a vásár vendége lesz, a SMART Kitchen Show interaktív főzőműsorában mutatja be a karácsonyi sütemények elkészítését és ad tippeket az otthoni kivitelezéshez.

Öt izgalmas újdonság a karácsonyi vásáron

1.

Forró italkülönlegességek – A méretes üstökben a kékfrankos alapú forralt bor mellett puncs és krampampuli is készül, utóbbihoz a fehérbor mellett aszalt gyümölcsöket és rumot adagolnak. Hasonlóan izgalmas a gyümölcstea és valódi gyümölcs alapon készített forró vodka koktél, vagy az Aperol, amit gyümölcsteával és mézeskalács sziruppal mixelnek a Centrál Kávéház standjánál.

2.

Alkohol nélkül is izgalmas finomságok – Szerdán és csütörtökön kávészakértővel, pénteken és szombaton hetente egy-egy meghívott borászat képviselőjével kóstolhatnak területszelektált kávékat és borokat az Omnia Kávé és Borbár vendégei, míg a

Chococo Csokoládérium

gőzölgő belga forrócsokit és otthon felhasználható belga csokipasztillákat kínál akár narancs, lime vagy eper ízben is.

3.

Halételek a választékban – A bretagne-i osztrigához menüben pezsgőt kortyolhatunk a Vörös Homárnál, de a halászlé, a lazac burger, vagy a fish&chips is remek alternatíva a sült hurka-kolbász, cipóban tálalt mangalica pörkölt vagy a sláger csülök helyett.

4.

A közönségkedvenc magyar szabadalom – A KOLBice olyan valami, amit nehéz leírni, inkább meg kell kóstolni. A lényeg, hogy fagyi módra ropogós kenyértölcsérben tálalják és grill kolbászkákkal, bajor káposztával, pirított hagymával töltik meg.

5.

Újragondolt édességek – Idén a kürtős kalács receptjét több mint egy hónapon át hangolta finomra a Cukorfalat stábja, az eredmény, hogy az olasz turisták azonnal függővé válnak. A legtöbb újdonságot pedig Urbán Gábornak, a Centrál Kávéház kreatív cukrász séfjének köszönhetjük, aki a croissant és az amerikai fánk, a donut keresztezésével alkotta meg a cronut névre keresztelt süteményt, illetve a legendás tengerentúli Oreo keksz hazai változatával is bővítette a kínálatot.

A szervezők az ínyencségek mellé változatos programokat is kínálnak – a Bazilika homlokzatán látványos vetítéssel, koripályával és kézműves programmal, jótékonysági akciókkal várják a családokat, baráti társaságokat.

Adventi Ünnep a Bazilikánál

2013. november 29-től 2014. január 1-ig a Szent István téren

További programok és nyitva tartás:

www.adventiunnep.hu

www.facebook.com/adventiunnepabazilikanal

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.