Agilis menedzsment konferencia

2014.03.17. 16:02 Módosítva: 2014.03.18. 18:08
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Április 8-9. között kerül megrendezésre a "You don’t have to change, survival is optional" (Edward W. Deming) mottójú nemzetközi Optional Conference az Agilis Menedzsmentről, nem csak menedzsereknek.

Sztárok az Agilis Menedzsment konferencián

Április 8-9. között rendezik meg a "You don't have to change, survival is optional" (Edward W. Deming) mottójú konferenciát az Agilis Menedzsmentről. Az Optional Conference hiánypótló Magyarországon, hiszen a témában az elmúlt években szinte egyáltalán nem rendeztek szakmai találkozót -- mondja dr. Bodó Árpád Zsolt a Sprint Consulting alapítója. Mint elmondta, ennek nem az érdektelenség az oka, hiszen a nagyjából egy hónapja meghirdetett eseményre a várakozásaikat jóval meghaladó mértékben jelentkeznek a résztvevők. A konferencia az IIR Magyarország szervezői és a Sprint Consulting szakmai együttműködése révén jön létre.

Az Agilis Menedzsmentnek két fő irányzata van, a Radikális Menedzsment és a Menedzsment 3.0 -- magyarázza Bodó Árpád Zsolt. Véleménye szerint nincs jelentős eltérés a két szemlélet között, a különbség leginkább abban fogható meg, hogy míg a Radikális Menedzsment inkább a felsővezetők tevékenységét segíti, addig a Menedzsment 3.0 inkább a középvezetők munkáját változtatja meg a mai követelményeknek megfelelően.

Jurgen Appelo – Menedzsment 3.0 atyja
Jurgen Appelo –
Menedzsment 3.0 atyja

A hagyományos vállalati struktúrák sikertelenségéért ma már legkevésbé sem a dolgozók a felelősek, hanem az elavult rendszer, amelyben működnek. A megszokott alá-fölérendeltségi viszonyon alapuló hierarchia felett eljárt az idő. Azok, akik nem változtatnak idejében, azok középtávon lemaradnak, hosszabb távon meg fognak szűnni -- állítja a Sprint Consulting szakértője. Hozzátette, a változásokat már nem lehet pusztán alkalmazkodással követni, ezért van szükség a folyamatos innovációra épülő agilis vezetési modellekre.

Az agilis menedzsment legfontosabb alapelve, hogy a szervezet elsődleges célja az ügyfél elégedettségére való folyamatos törekvés, azaz nem a profit maximalizálása. Bodó Zsolt szerint pont azzal lehet hosszútávon maximalizálni a profitot, ha a szervezetnek elégedettek az ügyfelei.

Az agilis vezetés további változtatásokat is jelent, például a dolgozók egyéni kontrollálása helyett önszerveződő csapatok kialakítását, ahol a munka koordinációja nem fentről jövő utasítások, hanem horizontális kommunikáció által valósul meg úgy, hogy a munka nemcsak eredményesebb, hanem élvezetes is.

Az IIR Magyarország és a Sprint Consulting által szervezett Optional Conference alcíme „Agile Management, not just for managers”. Az alcímből adódóan a szervezők nem csak a menedzsereket várják, hanem minden érdeklődőt, hiszen főnöke mindenkinek van, s a vállalatok túlélése nem csak a tulajdonosok, hanem az alkalmazottak érdeke is -- mondta Bodó Zsolt. Hozzátette, hogy a konferencia a valós életből vett példákkal és esettanulmányok segítségével nyújt betekintést az Agilis Menedzsment módszertanába, valamint a résztvevők megismerkedhetnek az új projektmenedzsment trendekkel is.

Az előadók a legmagasabb színvonalat képviselik, Magyarországon soha nem látott és hallott nagy nevek tartanak előadást, szemináriumot, vagy épp gyakorlati foglalkozást. A Radikális Menedzsmentről az a Simon Roberts fog előadást tartani, aki a módszer kifejlesztőjének, Steven Denningnek közvetlen munkatársa. Itt lesz a "konkurens" Management 3.0 atyja, Jurgen Appelo is, aki nem kevesebbet, mint a világ megváltoztatását tűzte ki célként maga elé.

A program keynote előadásai:

Jurgen Appelo - How to change the world

Jutta Eckstein - Complex projects aren't planable but controllable

Diego Lo Giudice - Scaling Agile is hard, here's how you do it

Boris Gloger - Self-organization needs leadership or How to manage an agile organization

Klaus Leopold - Lean Kanban Essentials – Increasing customer value throughout the value stream

Simon Roberts - Radical management in practice

További információ

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.