Nemesapáti Norbert szombaton egy újabb világbajnoki címmérkőzéssel közelít álmai beteljesedéséhez

2014.05.08. 13:30 Módosítva: 2014.05.08. 13:33
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Budapest - A legtöbbre hivatott feltörekvő magyar profi ökölvívó, Nemesapáti Norbert szombaton, a Lurdy Ház bevásárlóközpontban felállított ringben ismét a nagyközönség előtt bizonyíthatja páratlan tehetségét.

A mindössze 18 esztendős versenyző 2012-ben, 17. születésnapja előtt, az akkori profi elnök, Kovács „Kokó” István különleges engedélyével kezdhette meg hivatásos pályafutását, amely eddig igencsak parádésan alakult, hiszen mind a 13 mérkőzését megnyerte, 12 alkalommal kiütötte aktuális riválisát.

Bár az amatőr bokszban Nemesapáti és mestere, Feja Tibor, soha nem látott perspektívát, mégsem a semmiből „csöppent” a bunyó világába, több küzdősport szabályrendszerben szerzett korosztályos világbajnoki címeket, míg kimondottan az ökölvívásba 15 éves korától kezdett belekóstolni, amikor kesztyűpartnerként Erdei Zsolt felkészülését segítette a Sampson Onyango elleni amerikai küzdelme előtt. „Madár” akkor a televízió kamerái előtt köszönte meg Nemesapáti segítségét, s akkori nyilatkozataiban óriási tehetségnek, méltó utódjának titulálta a fiatalembert.

A budapesti ökölvívó nagyközépsúlyban, vagyis a 76,2 kg-ban maximalizált kategóriában osztja a pofonokat, s a szombati Lurdy-gálán ebben a súlyban igyekszik megvédeni a WBC-nél őrzött ifjúsági „Silver” világbajnoki címét.

Hatalmas csatára van kilátás a Lurdy Házban, hiszen Nemesapáti kihívója a szintén ambiciózus 23 éves horvát Ivan Stupalo lesz. Mindkét versenyző tudja, hogy hatalmas megtiszteltetés, és nagy kiváltság az elismerten legjelentősebb profi boksz világszövetség, a Boksz Világtanács (WBC) égisze alatt küzdeni, ahol olyan hatalmasságok, mint Muhammad Ali, Mike Tyson, vagy napjaink legjobbja, Floyd Mayweather Jr. ontották, ontják a pofonokat.

A Boksz Világtanács (WBC) nevű szervezet öveivel a legnagyobb gálákon, vagy a nemzetközileg is legnagyobb tehetségek mérkőzésein találkozhatnak a bokszrajongók, így hatalmas jelentősége van a Lurdy Házban szombaton, 18 órától megrendezésre kerülő bokszgálának. Amennyiben Nemesapáti a főmérkőzésen sikerrel veszi az akadályt, később újabb, még komolyabb WBC övekért szállhat ringbe, azaz egy lépéssel közelebb kerülhet álmai megvalósításához – a profi világbajnoki címhez, már a felnőtt mezőnyben!

A szombaton bárki a szemtanúja lehet a honi bokszsport jövőjét is meghatározó tehetség pályafutásának újabb fontos állomásának, mivel a házigazda Lurdy Ház jóvoltából a sportrajongók ingyenesen tekinthetik meg a bokszgálát.

Az eseményről további információ az alábbi elérhetőségen érhető el:

www.facebook.com/lurdyhazbudapest

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.