Nagyra nőtt Puskás Petiék stúdiója

2014.08.27. 09:40 Módosítva: 2014.08.27. 09:46
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Minden héten újabb videoklipeket és reklámfilmeket forgat az ország első közösségi kreatív stúdiója, a BigO. Puskás Peti örül a berobbanásnak, de továbbra sem a pénz, hanem az alkotási vágy motiválja.

A BigO Creative Studio által egybegyúrt tehetséges fiatalok összeolvasztva foglalkoznak zenével, fotózással, videókkal. A közösségi kreatív stúdió vezetője a színész-énekes Puskás Peti, aki másfél éve egy totális véletlen folytán alapította meg az ország legdinamikusabban fejlődő kreatív vállalkozását.

"Úgy kezdődött, hogy a Biebers-nek szerettünk volna klipet forgatni. Megmutattam a dalt Máténak, a 18 éves operatőrünknek, és óriási ötlettel állt elő.

Kidolgoztuk a koncepciót vele, az öcsémmel, és Kingával a fotódunkkal,  összeszedtük a csapatot, és elkészítettük a Dance-hez a videót. Ezután elkezdtek jönni a megkeresések, hirtelen növekedett a csapat, és megcsináltuk a saját stúdiónkat. A BigO alapstábja mára egy nagyon jó közösség, ami magától formálódott és jelenleg 8-10 emberből áll" - kezdi Puskás Peti.

A kreatív stúdióban remekül összeolvadt a zene, a fotózás és a videók. Felkérésekből nincs hiány, majd' minden héten új projekten dolgoznak, főleg videókon. Induló és befutott zenekarok, multicégek és ügynökségek keresik meg őket, de van, hogy csak önmaguk szórakoztatására alkotnak.

"Ha valamelyikünk kitalálja, hogy csináljunk valamit csak azért mert van egy jó ötlete, akkor abban benne vagyunk rögtön. Fontosnak is tekintem, hogy tartsuk frissen magunkat és segítsünk egymás projektjein. Nyilván jó, ha pénzt keresünk, de nem akarom, hogy ez legyen az alap motivációs erő, hanem inkább az, hogy baromi jó foglalkozásunk van, és fantasztikus hogy már huszonévesen rátaláltunk. Mindenki azt csinálja amit szeret, fejlődhet, alkothat,mindezt egy segítő közösségben. Próbáljuk megőrizni a naivitásunkat" - tette hozzá Peti, aki a BigO által gyártott videoklipekre a legbüszkébb.

A stúdió vezetője másképp dolgozik az átlagnál, és ebben nagy segítség számára, hogy a BigO öszművészeti csapattá formálódott. A klipek készítésénél az alapokon kívül rengeteg elemmel tudják gazdagítani a megjelenést azzal, hogy együtt dolgoznak fiatal feltörekvő divattervezőkkel, grafikusokkal, marketing szakemberekkel. Nagy hangsúlyt fektetnek abba, hogy minél több embert bevonjanak az alkotói folyamatba. Szeretnek kísérletezni új és érdekes technikákkal, mindent megtesznek a látványos eredményért. Emellett - talán Peti múltja miatt is - a szereplőválasztásba is ugyanannyi energiát visznek, mint a munkafolyamat bármely más elemébe, mindig profi színészekkel dolgoznak. Kisfilmhez is nagy színészt választanak. A Stay klipjét például 15 magyar és 15 angol színésszel forgatták.

"A legbüszkébb talán a Halott pénz klipjére vagyok, amit idén márciusban forgattunk és már átlépte az egymillió megtekintést a YouTube-on. Ez egy három és fél perces videó vágás nélkül, amin egy snittben mentünk végig. Nagyon sokat dolgoztunk az előkészítésén, ami szerintem manapság ritka. Egyszer kimentünk helyszínbejárásra, egy másik napot a színészekkel töltöttünk, hogy a mozgásokat lepróbáljuk, a harmadik napon a technikával is lepróbáltuk az egészet, a negyedik napon pedig hajnali ötig az egész éjszakát a forgatással töltöttük. Nagyon nehéz volt, de azt gondolom, hogy megérte. Nem csak a számot szeretik nagyon, de a klip is nagyon sok jó kritikát kapott. Volt olyan online szakmai fórum, ahol az év leglátványosabb klipjeként aposztrofálták - annak ellenére, hogy a költségvetése nem erre predesztinálta, mert nem volt túl magas" - árulta el Puskás Peti.

A BigO Creative Studio legújabb klipje szerdán jelent meg a Cloud 9+-al, amelyben Trokán Nóra és párja együtt szerepelnek, előtte pedig az Ivan and the Parazol hivatalos Sziget himnuszához készítették zenei videót. A fiatal csapat közben párhuzamosan dolgozik multicégek reklámjain, újabb klipeken, saját ötleteken, és azon, hogy egyre több összművészeti ágat öleljenek fel és alkalmazzanak profin.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.